PJAK: ABD'nin kararı faşizme hizmet ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülerine ilişkin kararını kınayan PJAK, ABD'nin bu kararla faşizme hizmet ettiğini belirterek, kararı tekrar gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

PJAK, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kürdistan Özgürlük Hareketi öncüleri hakkında verilen karara ilişkin açıklama yaptı.

Kürt halkının dünyada özgürlük ve demokrasinin öncüleri haline geldiği bir dönemde, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kürdistan Özgürlük Hareketi öncü kadrolarına yönelik kararın tekrarlanmasının düşmanca olduğuna vurgu yapılan PJAK açıklamasında, "ABD'nin tavrı sadece Kürt halkına değil, bölge halkına da düşman olan Türk devleti ile aynı. ABD bir yandan Ermeni Soykırımını resmi olarak tanıyor, diğer yandan ise Kürt halkına ve öncülerine karşı böyle insanlık dışı ve hukuksuz kararlar alıyor.

Bu karar, ABD'nin dünyaya yaptığı özgürlük ve barış çağrılarıyla tam bir tezat oluşturuyor. Kürt kurum ve örgütleri başta olmak üzere herkes bu karara karşı bir tutum sergilemeli. PAJK olarak bu kararı kınıyor ve ABD halkının Kürt halkı ve öncülerinin meşru davasına sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı da kararını gözden geçirmeli, özgürlük savaşçılarının hakkına saygı duymalıdır. ABD'nin bölgedeki faşizm ve gericiliğe hizmet etmemeli" denildi.