PJAK: Kürdistan’ın kaderi gerillanın zaferi ve halkın birliğine bağlıdır

PJAK, gerilla bölgelerinin Kürt halkının birincil direniş ve mücadele merkezi haline geldiğini açıklayarak, “Kürdistan’ın kaderi gerillanın zaferi ve halkın birliğine bağlıdır” dedi.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Ortadoğu ve Kürdistan’daki siyasi durum ve siyasi direnişle ilgili bir açıklama yayınladı. 

PJAK açıklamasında Doğu Kürdistan ile Kürdistan’ın diğer parçalarının birbirine etki ettiği, İran’ın da Ortadoğu’daki olayların bir parçası olduğu ve bu durumun PJAK’ın bu koşullarda doğru bir strateji belirlemesi ve bireyleri uyarması gerektirdiği ifade edildi. 

PJAK açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Doğu Kürdistan’da toplum, İran’ın diğer bölgelerindeki sessizleştirilme nedeniyle direniş aşamasında devam ediyor. Bu yüzden demokrasi umuduna sahip çıkmak açısından diğer İran muhalefetiyle büyük bir fark var.

(...) Egemen ülkelerin programları, Kürdistan işgalci devletlerinin programlarına göredir, bunun en bariz örneği NATO’nun durumu ve Türkiye ile ilişkilerdir. NATO her zaman Kürt halkına karşı güç ve otorite toplamakla meşguldür. Şüphesiz Avrupa ülkelerinin yarı demokrasileri Erdoğan’ın Kürtler üzerindeki sistemiyle yakın ve birbirini tamamlamayan niteliktedir. Ancak aynı zamanda rekabet ve çatışma içindedirler. Milliyetçi ve ulus-devleti destekleyen klasik partilerin bir kısmı bu çatışma ve rekabette yerlerini almışlardır ve bu durumun kendisi ulusal birlik projesine en büyük darbeyi vurmaktadır.

(...) Gerilla bölgeleri Kürt halkının birincil direniş ve mücadele merkezi haline geldi ve şimdi de en kutsal değerleri yazıyorlar. Savaşın yayılma düzeyi, dört parçadaki Kürt partilerini birleşme konusunda karar verme aşamasına getirdi. Çünkü Apocu Hareket, Kürdistan’ın dört parçasını da Kürdistan toprağı olarak örgütlemiştir ve tüm Kürt muhalefeti bu gerçeği bilmektedir.”