PKK’nin kuruluş yıldönümü havai fişeklerle kutlanıyor
PKK’nin kuruluş yıldönümü havai fişeklerle kutlanıyor
PKK’nin kuruluş yıldönümü havai fişeklerle kutlanıyor
PKK'nin 35'inci kuruluş yıl dönümü Urfa, Mardin ve Adana'da düzenlenen şölenler ile kutlanırken, havai fişeklerle adeta görsel şovun yapıldığı etkinliklere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK lehine atılan sloganlar damgasını vurdu.
Mardin'de BDP Dargeçit İlçe Örgütü öncülüğünde, PKK'nin 35'inci kuruluş yıldönümü düzenlenen şölen ile kutlandı. İlçe Otogarında düzenlenen şölene binlerce kişinin yanı sıra BDP il, ilçe ve belde yöneticileri ile MEYA-DER, DTK, KESK ve belediye başkanları katıldı. Öcalan ile PKK'nin öncü kadrolarının fotoğrafları ile KCK, HPG, PKK bayraklarının açıldığı şölende, "Sayın Öcalan'ın Kürdistan Devrim Manifestosu içerikli başlattığı demokratik kurtuluş çözüm sürecini desteklemek ve başarıyla sonuçlandırmak ilkesel görevimizdir" yazılı pankart asıldı. Sık sık "Gençlik Apo'nun fedaisidir", "Dağlarda arama Apocular her yerde", "Bijî berxedana Rojava", "Bê serok jiyan nabe" ve "PKK'yi yaratan Öcalan'a bin selam" sloganlarının atıldığı şölene, kadınların yöresel kıyafetle katılması renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Bir çok kişinin de balkonlarına çıkarak şölene eşlik ettikleri görüldü. Şölenin düzenlendiği saatte ilçede bulunan tüm esnafların kepenkleri kapattığı gözlendi.
Şölen alanına yüzü kapalı bir grup gencin KCK, HPG, PKK flamaları ile meşale ve sloganlar eşliğinde düzenlediği yürüyüş dakikalarca alkışlandı. Yapılan saygı duruşunun ardından şölene katılan kitle tarafından hep bir ağızdan "Çerxa Şoreşê" marşı okundu. Daha sonra kutlamanın gerçekleştirildiği alanın dört bir yanından havi fişek gösterimi yapıldı. Bu arada alanda bulunan kimi çocukların da Öcalan'ın posterlerini taşıyarak yaktıkları ateş etrafında dönmeleri dikkat çekti. 7'den 70' herkesin katıldığı şölen kitlesel bir etkinliğe dönerken burada konuşan BDP Dargeçit İlçe Başkanı Abdurrahman Arslan, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin Lice'de başladığına işaret etti.
Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde kutlamaya katılanlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar halay çekti.
URFA
PKK'nin 35'inci kuruluş yıl dönümü Urfa'nın bir çok mahallesinde ise düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Özellikle kent merkezi sayılan Bahçelievler, Korukent, Bağlarbaşı ve Atatürk mahallelerinde düzenlenen etkinliklerde yapılan havi fişek gösterimi adeta görsel şova döndü.
Katılımcıların müzik eşliğinde halay çektiği etkinlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
ADANA
BDP Adana İl Örgütü, PKK'nin 35'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda şölen düzenledi. Şölen alanına, "Her yer Rojava her yer direniş", "35 salvegera damezirandina PKK'e li tevahi gele Kurd piroz be" ve "AKP devletine son uyarımızdır. Önder Abdullah'ın esareti bizim için kıyameti koparma zamanıdır" pankartları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posteri, PKK ve KCK bayrakları asıldı. Şölene, BDP Adana il Başkanı Uğur Bayrak, BDP il ve ilçe yöneticileri, BDP Gençlik Meclisi, DÖKH, Barış Anneleri, TUHA-DER, MEYA-DER ve MKM çalışanlarının yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. Şölen öncesi BDP Gençlik Meclisi aktivistleri, BDP Gülbahçe Mahalle Temsilciliği önünde bir araya gelerek, şölenin yapıldığı alana meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında "Biji Serok Apo" sloganı atılırken, alanda bekleyenler gençleri, slogan ve alkışlarla karşıladı.
Şölen MKM sanatçılarının seslendirdiği ezgiler eşliğinde kitlenin halaya durması ile başladı. Gecenin karanlığı ise yakılan konfetiler ve atılan havai fişekler gök yüzünü aydınlattı. Evlerinin balkonlarına çıkan yurttaşlar alkış ve zafer işareti ile kitleye destek verirken, kitle saygı duruşunda bulundu. Ardından konuşan BDP Seyhan İlçe Başkanı Hazım Yalçın, PKK'nin kuruluş süreci ile günün anlam ve önemine değindi.