PKK’nin yıl dönümü Rusya’da kutlandı

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü etkinliklerle kutladı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyeti ve Novialaksandrovski’de yaşayan Kürdistanlılar, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

ADIGEY

Rusya Federasyonu’na bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyeti’nde yaşayan Kürdistanlılar, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü bir etkinlikle kutladı. Adıgey konser salonunda yapılan etkinlik Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Adıgey Kürt Kültür Otonomisi ve Adıgey Kürt Kadın Organizasyonunun ortak düzenlediği etkinlikte, konuşmaların ardından Ozan Cevat Mervanî, Roj Azad, Nergîz Botan ve yerel sanatçılar sahne aldı.

NOVİALEKSANDROVSKİ

Stavrapol kentine bağlı Novialaksandrovski’de yaşayan Kürdistanlılar da PKK’nin yıl dönümünü kutlamak için bir araya geldi. Novialaksandrovski Kürt Kültür Otonomisi tarafından organize edilen etkinlik Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin Kürt Siyasetçi Adıl Cotkar, Novialaksandrovski’de Kürt Kültür Otonomisi eşbaşkanları Hüseyin Çerkezov ve Nazê Bazoyeva ile Novialaksandrovski İlçe Meclis Başkan Yardımcısı Gorovenko Lodmila birer konuşma yaptı. Konuşmalarda PKK selamlanırken başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile ABD’nin üç PKK yöneticisine ilişkin aldığı karar da protesto edildi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, Ozan Cevat Mervanî, Nergîz Botan ve yerel sanatçıların sahneye çıkmasıyla devam etti.