Profesör Vanaik: Tecrit hükümet kadar yargının da bir tür iddianamesidir

Uluslararası İlişkiler Profesörü Achin Vanaik, “Öcalan'a bu şekilde davranılması, hükümetin olduğu kadar yargının da bir tür iddianamesidir” sözleriyle Türk yargısının tecridin sürdürülmesindeki rolüne işaret etti.

Uluslararası İlişkiler Profesörü ve Delhi Üniversitesi'nde eski Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı, 1987'den beri Transnational Enstitüsü (TNI) üyesi olan Achin Vanaik, 9 Ekim komplosunun yıldönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ilişkin “Öcalan'ın bu şekilde muamele görmesine ve temel haklarından mahrum bırakılmasına elbette karşıyım” diyerek tepkisini gösterdi.

Nükleer silahsızlanma için yaşam boyu aktivist olan Profesör Vanaik, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin yargı- iktidar ilişkisinin eseri olduğunu vurguladı.

Vanaik, “Bir demokraside, mahkum haklarını da içeren demokratik ve anayasal hakların savunulmasını sağlamak için hükümetten yeterince bağımsız bir yargı olmalıdır” diyerek, Türk yargısının bağımsız olmadığına işaret etti.

Profesör Vanaik “Öcalan'a bu şekilde davranılması, hükümetin olduğu kadar yargının da bir tür iddianamesidir” sözleriyle Türk yargısının tecridin sürdürülmesindeki rolüne işaret etti.