QSD: Eyn Îsa’da 5 çete öldürüldü

Türk devletine bağlı çeteleri Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşılık veren QSD, çatışmalarda 5 çetenin öldürüldüğünü ve çok sayıda cephaneliğin ele geçirildiğini açıkladı.

Türk devleti ve çetelerinin Eyn Îsa’ya yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan QSD Basın İrtibat Merkezi, 5 çetenin öldürüldüğünü ve çok sayıda cephaneliğin ele geçirildiğini söyledi.

QSD savaşçılarının meşru savunma kapsamında saldırılara karşılık verdiğine dikkat çekilen açıklamada, sabah saatlerinde Mişêrfe ve Cehbel köylerine yapılan saldırıya QSD güçlerinin karşılık vermesi üzerine yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Çatışmalara ilişkin görüntülerin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilen açıklamada, çatışmalarda 5 çetenin öldürüldüğü ve çok sayıda cephaneliğin ele geçirildiği vurgulandı.

Öte yandan çetelerin saldırısında 2 sivilin şehit olduğu 7’sinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: “İşgalci Türk devleti Hesekê’de cezaevine yönelik DAİŞ saldırılarıyla eş zamanlı olarak bölgeye yönelik saldırılarını arttırdı. Güçlerimiz meşru savunma kapsamında saldırılara karşılık vermeye devam edecek. Bölgede güven ve istikrarın tesis edilmesi için DAİŞ hücrelerine yönelik operasyonlarını sürdürecektir.”