Rehin tutulan siyasetçilerden mesajlar

Rehin tutulan siyasetçiler, HDP'nin 4.Olağan Kongresi'ne mesaj gönderdi.

Rehin tutulan siyasetçilerden İdris Baluken, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Selma Irmak, Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, Çağlar Demirel, Aysel Tuğluk, Edibe Şahin, Nurhayat Altun ve Adnan Selçuk Mızraklı, HDP'nin 4.Olağan Kongresi'ne mesaj gönderdi.

MESAJLAR

Mesajlar özetle şöyle:
İdris Baluken:
"Halklarımızın, ezilenlerin, bütün ötekilerin barış, demokrasi ve özgürlük sevdası devam ettiği sürece hiçbir güç HDP’yi bitiremez, sesini kısamaz, onurlu yürüyüşünden alıkoyamaz. HDP’nin kökleri derindir.
Aramıza duvarlar örmek isteyenler olsa olsa kendi geleceklerine duvar örenlerdir."
Adnan Selçuk Mızraklı:
"Umutlarımızı bağlamak, bu ülkeyi zindana çevirmek istiyorlar. İşsizlik büyürken, savaş çığlıklarını yükseltmek istiyorlar. Ekonomik sorunlar hepimizi etkiliyor. Adalet bir kişinin dudakları arasına hapsedilmek isteniyor. Karanlığı daha da koyulaştırmak, aydınlığı gizlemek istiyorlar.
Geleceğe yürümek için yeni bir kongreye gidiyoruz. İşte tam da böyle bir umutsuzluk ikliminin büyütülmek istendiği bu dönemde bizler HDP’nin çatısı altında buluşarak baharı muştuluyoruz bu kongremizde. Bizler umudun heybesini sırtımızdan eksik etmeyenleriz. Bizler direnişçi geçmiş, umut dolu bir geleceğiz."
Rehin tutulan kadın siyasetçiler:
"İnsanlar artık başka bir düzen istemektedir. Bugün Rojava Devrimi ve Rojava’da inşa edilen demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü sistem tüm dünya halklarına umut olmaktadır. Bize düşen görev bu umudu bulunduğumuz her yerde büyütmektir.
İmha, inkar ve asimilasyon politikalarını güncelleyerek Kürt halkını, kadınlarını özgürlük mücadelesinden alıkoymaya çalışıyorlar. Ancak bunun nafile bir çaba olduğunu kendileri de biliyorlar. Kürt halkının, kadınların mücadele tarihi aynı zamanda direniş tarihidir. Tarihin her döneminde zalimlere ve halklara karşı güçlü direnişler gösterilmiş ve zalimler kaybetmiştir.
Kürt sorununda çözümsüzlük siyaseti, özellikle İmralı’da Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde 21 yıldır kesintisiz devam eden mutlak tecrit politikaları ile sürdürülmektedir. Tecrit politikası ile aynı zamanda demokrasi, özgürlükler, barış da tecrit edilmektedir. 2013-2015 yılları arasındaki kısa bir diyalog sürecinin Türkiye’de demokrasi ve özgürlüklerin gelişimi için önemli gelişmelere vesile olduğuna hep birlikte tanıklık ettik. AKP’nin müzakere masasını devirmesi ve Sayın Öcalan’a tecrit uygulaması ile Türkiye’nin içine girdiği karanlık tabloya, faşist iktidarın Kürt karşıtı savaş politikalarının neden olduğu bugün çok geniş bir kesim tarafından görülmektedir.
Tecridin sonlandırılması, Sayın Öcalan’ın sağlık ve özgürlük koşullarının sağlanması; demokrasinin, özgürlüğünün ve barışın önünü açacaktır.
HDP’nin demokratik cumhuriyetin inşası için Türkiye halkları ve toplumsal muhalefeti içine alan en geniş demokrasi ittifakını kurması ve Kürt ulusal birliğinin sağlanması için Kürt demokratik ittifakının kurulmasındaki kritik önemini görerek, önümüzdeki süreçte daha etkin bir mücadeleyi büyüteceğine inanıyoruz.
Sabahat Tuncel, Gültan Kışanak, Selma Irmak, Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, Çağlar Demirel, Aysel Tuğluk, Edibe Şahin ve Nurhayat Altun."