Rojava’da yaşamını yitiren savaşçılar anıldı

Rojava’da yaşamını yitiren savaşçılar anıldı

Avusturya’nın Linz ile Almanya’nın Ludwigshafen ve Saarbrücken kentlerinde Rojava direnişinde yaşamını savaşçılar anıldı.

LİNZ

Avusturya’nın Linz kentindeki Linz Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Rojava’nın Cîzîrê Kantonu ile Şengal arasındaki koridorda DAİŞ çetelerinin döşediği mayının patlaması sonucunda yaşamını yitiren YPG savaşçıları Muhsîn Alî Muhemmed, Qedrî Sulêman, Îsam Elî Şiblî ve Renas Girkê Legê anıldı.

Îsam Elî Şibli’nin ablası tarafından taziyeler kabul edildi, yemek verildi. Yoğun bir katılımın olduğu taziyede özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Îsam Elî Şiblî’nin eniştesi kısa bir konuşma yaparak, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin yolundan ayrılmayacaklarını ve bu mücadelenin süreceğini belirtti. “Şehitler tüm Kürt halkının şehitleridir” mesajı verilen konuşmadan sonra, “Şehit namirin”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları atıldı. Konuşma ardından yemek verildi ve taziye sona erdi.

LUDWIGSHAFEN

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde ise HPG gerillası Mustafa Kurt ile MLKP savaşçısı Oğuz Soruhan ile Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez anıldı.

Kürt Toplum Merkezi, MLKP ve Şehit Aileleri Kurumu’nun (KOMAW) ortaklaşa düzenlediği anmada,  Şengal’de yaşamını yitiren HPG savaşçısı Mustafa Kurt (Nurhak Fırat) ve Kobanê direnişinde yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Oğus Saruhan (Algan Zafir) anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada açılış konuşmasını KOMAW temsilcisi yaptı. “Sakine, Fidan ve Leyla şahsında tüm şehitleri anıyorum” dedi.

MLKP temsilcisi de düşmana karşı birlikte mücadele yürütmenin önemine dikkat çekti. Partizan’ın da bir mesaj gönderdiği anmada, HPG gerillası Mustafa Kurt’un ailesi adına Heci Rıha bir konuşma yaptı. Kurt’un hayatını anlatan, Rıha, özgürlük mücadelesi saflarına nasıl katıldığını ve onunla gurur duyduklarını dile getirdi.

Anmada, Sakine Cansız, Fidan doğan ve Leyla Şaylemez’in hayatından kesitlerin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Anma, “Şehit namirin” sloganı ile sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken’de ise, Rojava direnişinde yaşamını yitiren MLKP savaşçıları anıldı. 30 Aralık 2014 günü Kobanê direnişinde yaşamını yitiren Algan Zafir kod adlı Oğuz Saruhan, 12 Aralık 2014 günü yaşamını yitiren Saya Özgür / Eylem Deniz kod adlı Sibel Bulut, Saarland Kürt Toplum Merkezi’nde anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada ilk konuşmayı MLKP temsilcisi yaptı.

MLKP savaşçılarının Rojava’da yaşanan devrime destek olmadıklarını, aksine içinde yer aldıklarını, YPJ ve YPJ güçleri ile omuz omuza, el ele vererek savaştıklarına dikkat çekti. Gerici ve kafa kesicilere karşı savaşmaya devam edeceklerini de kaydeden temsilci “Kürt halkını bu devrimde yalnız bırakmayacağız. Şu anda kadar Serkan Tosun, Paramaz Kızılbaş, Oğuz Saruhan, Sibel Bulut olmak üzere toplam dört arkadaşımız şehit düştü. Zulmün ve baskının olduğu her yerde var olacağız. Onun için bugün Kobanê ve Şengal’deyiz” dedi.

Rojava devriminin Ortadoğu’nun devrimi olacağını da sözlerine ekleyen temsilci, Êzîdîler üzerinde 73 fermanın gerçekleştiğini, ama 74’üncüsünün gerçekleşmeyeceğini, çünkü bu kez erkek savaşçıların yanında Arin Mirkan ve Sibel Bulut gibi kadınların savaştığını, zaferi de getireceklerini ifade etti.

MLKP temsilcisi ardından Saarland Kürt Toplum Merkezi adına da söz alan konuşmacı, MLKP’nin gerçek bir enternasyonalist gibi hareket ettiğini dile getirdi. Kürt halkının verilen bu dayanışma örneğine büyük değer verdiğini de söyleyen konuşmacı, dünyanın ve Avrupa’nın Rojava’daki devrimi görerek, destek sunması gerektiğini belirtti.

Anma, sinevizyon gösteriminin ardından sloganlarla sona erdi.