Rojava Devrimi etkinlikleri İsviçre'de sürüyor

Rojava Devrimi'nin 10. yılı kapsamında İsviçre'deki etkinlikler sürüyor.

Rojava Devrimi, 10'uncu yılına girerken İsviçre'de düzenlenen etkinliklerle selamlanıyor. Nisan ayından bu yana Rojava'daki aktüel durumun yansımaları, Ekoloji ve Devrim başlıkları altında Zürih kentinde bir dizi etkinlik düzenlenmişti. 

Yine bu etkinliklerde 2012'den bu yana artan tüm saldırılara rağmen, Kuzeydoğu Suriye halkının, doğrudan demokrasi, kadın özgürlükçü ve  ekolojik yaşam değerlerine dayanan kendi kendini yöneten bir bölge inşa ettiği hatırlatıldı. Rojava'daki günlük yaşam, Demokratik Konfederalizmin uygulanma biçimleri ve geliştirilmesine yönelik projeler de sunumlarla aktarıldı. 

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARI ALTINDA SAĞLIK HİZMETİ

Zürih'te Rojava Devrimi etkinlikleri devam etti. 

Medico International Schweiz ile Rojava Komitesi tarafından Rojava'daki Devrim ve Sağlık ana başlığıyla bir etkinlik düzenlendi. Rojava'da ve Şengal'de çalışmalar yürüten Doktor Michael Wilk ile Maja Hess tarafından etkinlikte aktarılan sunumlarla bölgede Heyva Sor'un çalışmaları üzerinden sağlık koşullarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Yapılan sunumlarda bölgede süren yoğunluklu savaş üzerinden sağlık hizmetine ulaşımın zorluğu ve Heyva Sor'un bu zorlu koşullarda yürüttüğü çalışmalara dikkat çekildi. 

Konuşmalarda, Türkiye'nin saldırı ve tehditleri altında çalışma yürütüldüğü, Türk devletinin işgal ettiği Kürt  bölgelerine yapılan saldırılarda her gün insanların yaralandığı belirtildi.

Sunumlarda Heyva Sor'un çalışanlarının mobil klinikler ile temel tıbbi bakımı sağladığı ve bölgedeki hastanelere gerekli ulaşımı organize ettiği belirtildi. Ayrıca mülteci kamplarında ve acil durum barınaklarında, Yerel Su İdaresinin Heyva Sor'un desteğiyle ülke içinde yerinden edilmiş kişiler için temiz içme suyu sağladığına da dikkat çekildi.

Rojava Devrimi'nin 10'uncu yıl etkinliklerinin 17 Temmuz'a kadar sürmesi planlanıyor. Zürih kentinde açık hava etkinliği de düzenlenecek.