Rusya’da tecrit protesto edildi: Her onurlu Kürdün görevi...

Rusya’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecridi düzenledikleri farklı etkinliklerle protesto etti. 

Rusya Federasyonu’na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyeti ve Çekyabinsk kentinde yaşayan Kürtler, Kürt kurumlar öncülüğünde Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdulla Öcalan’a dönük geliştirdiği tecridi protesto etti. Protesto etkinliklerinde Türkiye zindanlarında ve yurt dışında açlık grevine girenler de selamlandı. 

ADİGEY

Adigey Özerk Cumhuriyet’inde faaliyet yürüten Adigey Kürt Kültür Otonomisi (Agıri) ve Adigey Kürt Kadın Organizasyonu (Bêrîtan) öncülüğünde başlatılan açlık grevi devam ediyor. 

Adigey Kürt Kültür Merkezinde başlatılan açlık grevinde bulunan eylemcileri halk ziyaret ediyor. Halk ziyaretinde eylemciler adına yapılan konuşmada, "Türk faşizmini yenerek Önderliğimizi özgürleştirmemiz gerek. Bu her onurlu Kürdün görevi ve sorumluluğudur" denildi.

ÇELYABİNSK

Çelyabînsk kentinde faaliyet yürüten Êzidî Topluluğu Derneği öncülüğünde de tecrit protesto edildi. 

Çelyabinsk Kürt Kültür Merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin inkâr ve imha politikasında ısrar ederek Öcalan’a uyguladığı tecridi düzenledikleri bir eylemle protesto etti. 

Eylemde konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya Üyesi Sevdin Azad, “Önderliğimize uygulanan tecridin son bulması için başlatılan açlık grevlerini anlamlı buluyor ve destekliyoruz. Türk devleti artık Kürtleri yok etmek için sınır tanımıyor. Kadın çocuk demeden önüne geleni katlediyor. Türk faşizmi AKP ve MHP ile Kürdistan’da daha da derinleştirilmek isteniyor. Halkımız bu oyunları görmeli ve mücadeleyi yükseltmelidir” şeklinde konuştu.