Rusya’daki açlık grevini yeni grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük geliştirilen tecridi protesto etmek amacıyla Rusya’da başlatılan açlık grevini yeni grup devraldı.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük geliştirdiği ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Rusya’da başlatılan açlık grevini yeni grup devraldı. Adigey Özerk Cumhuriyeti ile başlayan ve Novoalaksandrovski ile devam eden açlık grevini bugün Platinovke grubu devraldı.

'DAHA ÇOK SESİMİZİ DUYURMALIYIZ'

Platinovkê Halk Meclisi tarafından başlatılan açlık grevine 15 Kürdistanlı katıldı. Kürt Kültür Merkezinde başlayan açlık grevinde eylemciler adına Platinovke Halk Meclisi yöneticilerinden İdris Mustafayev konuştu.

Musafayev, şunları söyledi: “Kürt halkı her koşulda Çnderliğini sahiplenmelidir. Avrupa ve Hewlêr’de açlık grevinde bulunan bazı arkadaşlarımızın durumu ağırlaştı. Bu şimdiye kadar sessiz kalanların artık daha yüksek bir sesle sesini duyurması gerek. Biz de Rusya genelinde başlatılan açlık grevine Platinivke’den destek veriyoruz. Platinovke’de yaşayan Kürtler adına başta Rusya olmak üzere tüm uluslararası güçlere zaman kaybetmeden devreye girmeleri için çağrı yapıyoruz. Dileriz ki halkımızın bu meşru mücadelesine kulak verirler."

Daha sonra eyleme katılan toplumun önde gelen isimleri İdris Mustafaye, Mixo Aliyev, Rihana Usif ve Siliman Şaboyev de birer konuşma yaparak Türk devletinin kirli politikalarını kınadı.