Sakine Cansız İntikam Birimi’nden beş kentte eylem

Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi, Amed, Batman, İstanbul, Adana ve Mersin’de çok sayıda araç ile “işbirlikçilere ait” bir büfe ve marketi ateşe verdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi, 12-16 Temmuz tarihleri arasında bir çok kentte yakma eylemleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamaya göre;

16 Temmuz’da Adana Pozantı’da “işgalci askerlere” ait bir sivil araç, Mersin Akdeniz'de ise “faşizme hizmet eden işbirlikçi” büfe ve market yakılarak imha edildi.

15 Temmuz’da Batman merkez öğretmen evi doktorlar sitesi civarında “faşist işgalci askerlere” ait iki sivil araç yakılarak imha edildi.

14 Temmuz’da Amed’in Silvan ilçesi merkezinde bulunan askeri kışlaya molotof ve havai fişekle eylem düzenlendi.

12 Temmuz’da İstanbul Silivri ve Çaralca’da bir otobüs ve bir kamyon yakılarak imha edildi.

Açıklamada şu hususlara da yer verildi:

"Tecavüz siyaseti TC’nin siyasetidir. Her ne kadar bunu medya organları eliyle bazı şahısların bireysel davranışları olarak lanse etseler de, bu bir devlet politikasıdır. TC, bu kirli ve ahlaksız siyasetini özellikle Kürdistan’da, Kürtler üzerinde yürütüyor. Bu bir Kürt kırımı siyasetidir, bir özel savaş siyasetidir. Kürdistan’daki fuhuş, eroin ticareti vb. uygulamalar halkın iradesini kırmaya yöneliktir. İktidar çetesinin elemanı ve yeminli Kürt düşmanı Soysuzun Kürtlere ne gözle baktığını bütün konuşmalarından, resmi ve gayri resmi yerel oluşumlarının uygulamalarından biliyoruz. Ancak şunu bilmelidirler ki, topluma ve bireye karşı her bir saldırı, bizler açısından bir isyan, bir intikam nedenidir. Bedeli ne olursa olsun, bu konudaki kararlılığımızı göreceklerinden de emin olmalıdırlar. Tecavüzü meşrulaştırmaya çalışan işgalci asker ve polislerinden onurlu Kürdistan gençleri ve dostları hesap sormalıdır."