Salih Gergerlioğlu: Bu dördüncü darbe

Babası Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tutuklanması sürecine ilişkin konuşan Salih Gergerlioğlu, “Babamın ayakkabılarını bile giymesine izin vermediler. Adalet nöbetini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Vekilliği düşürülerek tutuklanan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tutuklanma süreciyle ilgili konuşan oğlu Salih Gergerlioğlu, babasının evden ayakkabılarını dahi giyemeden çıkartıldığını ifade etti.

“Bir aile evine giriyorsunuz. Bir yakalama kararınız olabilir ama karşınızda halkın vekili var karşınızda ve bir aile evine giriyorsunuz” diyen Gergerlioğlu şöyle konuştu: “Evin içerisine kadar girerek ayakkabılarını dahi giymesine izin vermediler. Bir tekini giydi diğer tekini ben yukardan getirdim. Ama bu kadar hukuksuzluk gerçekten inanılmaz, ben 24 yaşındayım. Babamın insan hakları aktivizmini yakından yaşadım, gördüm. Babam bunu hak etmiyor. Lütfen ses çıkartın. Ben her zaman için babamın arkasında olmaya ve bu hukuksuzluğun karşısında olmaya devam edeceğim. Bu adalet nöbetini sürdürmeye devam edeceğiz. Siz de bunu sürdürmeye çalışın.

Bu da bir 4’üncü darbe. İlk olarak Yargıtay’da kararının okunması. Sonrasında milletvekilliğinin düşürülmesi ikinci darbe. 3’üncüsü meclisten yaka paça abdest alırken çıkarılması. Şimdi de 4’üncü darbe aile evine yaka paça sürükleyerek girmeleri. Yaka paça götürülmeleri. Bu akıl alır gibi değil. Kardeşlerim içeride küçük kardeşim içeride ben bunları görüyorum. Aynı şekilde inşallah bir gün hukuk gelir bu ülkeye. Biz de hukuk yoluyla hesabını sorarız. Bu insanların o gün gelince utanacak yüzleri olacak mı?”