PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Güney Kürdistan sınır kapısının açılacak olmasının Rojavadaki sorunların tümden çözülmesi anlamına gelmediðine dikkat çekerek, Kürdistan ve Avrupada başlatılan kampanyalara hiç ara verilmeden devam edilmesini istedi.
PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Batı Kürdistana yönelik uygulanan ambargonun kaldırılması için bir süre önce Irak merkezi hükümeti ve Güney Kürdistan Bölgesel Hükümeti ile yaptıkları görüşmeler sonucunda sınır kapısının açılması yönünde sonuca ulaştıklarını ancak, sınır kapısının açılmasının Batı Kürdistanda yaşanan sorunların tümden çözülmesi anlamına gelmediðine dikkat çekti. Kürdistan ve Avrupada başlatılan kampanyaların hiç ara verilmeden devam etmesi çaðrısında bulundu.
Salih Müslim, Güney Kürdistan sınırlarının açılması halkımızın yaşadıðı sorunların hepsini çözmüyor elbette. Sadece bastıran kış koşullarında yaşanan gıda, yakacak, yakıt gibi sorunlardan halkımızın yaşadıðı zorlukların giderilmesinde yardımcı olabilir dedi.
PYD Eşbaşkanı Müslim, Kürdistan genelinde ve Avrupada Rojavaya destek kampanyalarına da dikkat çekerek, kampanyaların hızından bir şey kaybetmeden sürdürülmesi, ayrıca diplomatik ve siyasi olarak ambargonun kalkması için çalışmaların yoðunlaştırılması gerektiðini belirtti. Salih Müslim şunları söyledi:
Halkımızın ülke genelinde ve özellikle de Avrupada başlattıðı kampanyalarına hiç ara vermeden devam etmeleri çaðrısında bulunuyorum. Çünkü sınırların açılmasıyla tüm sorunlarımız çözülmüyor.
Ayrıca diplomatik ve siyasi alanda halkımızın sesinin duyurmalarını bekliyoruz.
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, dün ANFye yaptıðı açıklamada Güney Kürdistan ve Irak Merkezi yönetimleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda sınır kapısının açılması yönünde sonuca ulaştıklarını ve sınırın önümüzdeki günlerde açılacaðını belirtmişti. Ancak sınır kapısının açılması yönünde henüz bir gelişme yaşanmadı.