Sanatçılardan Barış Yürüyüşü'ne katılım çağrısı
Sanatçılar, Barış Bloku tarafından düzenlenecek Barış Yürüyüşü'ne katılım çağrısında bulundu.
Sanatçılar, Barış Bloku tarafından düzenlenecek Barış Yürüyüşü'ne katılım çağrısında bulundu.
Sanatçılar, Barış Bloku tarafından düzenlenecek Barış Yürüyüşü'ne katılım çağrısında bulundu.
Barış Bloku tarafından DAİŞ terörü ve AKP'nin savaş politikalarına karşı 26 Temmuz'da İstanbul'da düzenleyeceği Büyük Barış Yürüyüşü'ne ses sanatçıları da destek verdi.
İdris Demir, Hivda Gökel, Erdoğan Emir ve Yasemin Göksu, AKP'nin savaş politikalarına karşı yurttaşları Büyük Barış Yürüyüşü saflarında yer almaya çağırdı.
DEMİR: HERKES YÜRÜYÜŞE SAHİP ÇIKMALI
MKM Sanatçısı İdris Demir, AKP'nin ülke içinde ve dışında savaş politikalarını devreye soktuğu bugünlerde Büyük Barış Yürüyüşü'nün tüm halklar için çok şey ifade ettiğini ifade etti.
Onurlu bir barışın sağlanması için herkesin sesini en gür şekilde yükseltmesi gerektiğini belirten Demir, yürüyüşün tüm Türkiye halklarını ilgilendirdiğini, bu yüzden de herkesin bu yürüyüşe sahip çıkması gerekliliği üzerinde durarak, yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.
GÖKSEL: İNSAN SEVGİSİ OLAN HERKES GELMELİ
MKM Sanatçısı Hivda Gökel de yürüyüşün, "Kandan beslenenlere, vicdanlarının seslerini duymayacak kadar sağırlaşmış, hayat damarları kopmuş sevgisizlere ve kötülere karşı, iyilerin, barış ve sevgi dolu bir yaşam mümkün diyeceği bir insanlık yürüyüşü" olduğunu söyledi.
Bu yürüyüşün, aynı zamanda "insan olmada ısrar yürüyüşü" olduğunu da dile getiren Gökel, insan olma sorumluluğu taşıyan, yüreğinde insan sevgisi olan herkesi bu yürüyüşte kol kola girmeye davet etti.
EMİR VE GÖKSU DA YÜRÜYÜŞE ÇAĞIRDI
Sanatçı Erdoğan Emir ise dış politikalarını eleştirdiği AKP'nin, savaş politikalarını tırmandırmasının aslında bir topluma karşı olan savaş anlayışının tekrarı olduğunu söyledi.
"IŞİD'e saldırı" adı altında Türkiye'nin bir oyun oynadığını söyleyen Emir, "Oradaki savaşı kışkırtan, Suriye'yi bir çıkmaza sokan bu anlayıştır" dedi. Emir, bu anlayışa dur demek için herkesi yürüyüşe çağırdı.
Kendisinin de Barış Yürüyüşü'nde yer alacağını söyleyen sanatçı Yasemin Göksu da kimsenin yürüyüşe bayrak ve flamaları ile gelmemesi gerektiğini belirterek, tek amacın barışın haykırılması olması gerektiğini vurguladı.
Türkiye halklarından barış yürüyüşüne tüm gücüyle destek vermesini isteyen Göksu, "Rant ve iktidar için bu savaşı çıkarmaya çalışanları özellikle kınıyorum" dedi.