Sarıbal: Akıl, vicdan yoksunu bu karar bizi korkutamaz

CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, HDP’ye yapılan destek ziyaretinde "Kayyım politikası, ülkede demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağıdır” dedi.

Bursa Demokrasi Güçleri, Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanan HDP’nin İstanbul İl Örgütü’ne destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da yer aldı.

Yapılan ziyaret sonrasında CHP Milletvekili Sarıbal, parti binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP’li Sarıbal, ‘tek adam’ rejimi ile birlikte demokrasinin temel kurum ve ilkelerinin ortadan kaldırıldığını söyledi. Kayyum atamalarının hukuki bir dayanağının olmadığını söyleyen Sarıbal, "Seçimlerden önce bizzat Erdoğan ve Soylu tarafından dillendirilen, bölgede AKP'nin seçilmediği koşullarda yeniden kayyım atanacağına dair mesajlar uygulamaya konmuş oldu. Halkın seçtiği temsilcilerin mahkeme kararı olmaksızın görevden uzaklaştırılıp, yerlerine atanmış kişilerin konulması, halk iradesinin açıkça hiçe sayılmasıdır. AKP, tekçi anlayışı ile kendisi dışında farklı düşünen ve tercihte bulunan herkesi kriminalize ediyor. Yandaş olmayan, muhalif kurumları demokrasinin asgari kurallarını bile rafa kaldırarak etkisizleştirmeye, bastırmaya çalışıyor. Hiçbir muhalif sese tahammülü yok" diye konuştu.

"Kayyım politikası, ülkede demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağıdır" diyen Sarıbal şunları belirtti: "Kimsenin kendini halkın iradesi ve yargının yerine koyma hakkı yoktur. Bu durum rejimin temel bir özelliği haline gelse de, demokrasiye yapılan hiçbir darbeyi kabul etmedik, etmeyeceğiz., 31 Mart ve 23 Haziran’da gerçekleştirdiğimiz yerel yönetim seçim sonuçlarını nasıl hep birlikte başardıysak, bu baskı ve halkın iradesini yok sayan uygulamaları ortadan kaldırmayı da birlikte başaracağız. Bu hukuksuz, bu antidemokratik zihniyete karşı, tüm kutuplaştırma ve düşmanlaştırma çabalarını aşacağız. Akıl ve vicdan yoksunu bu uygulamalar bizi yıldıramaz, korkutamaz. Barış, adalet ve demokrasiden yana olan bizler, demokratik bir ülkeyi inşa etme mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."