Sarısaç: Faşizme karşı kenetlenelim

HDP Van milletvekili adaylarından Murat Sarısaç, AKP-MHP faşizmini yenmek isteyen tüm çevreleri HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Van’da HDP büyük bir farkla önde görünmesine rağmen çalışmalar hız kesmeden sürüyor. HDP Van Milletvekili adaylarından Murat Sarısaç, "Halkımız, AKP-MHP faşist ittifakının ancak HDP ile alt edileceğini düşünüyor" dedi.

Murat Sarısaç, 1983’te Gürpınar’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimi Van’da tamamladıktan sonra Aksaray Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nden mezun oldu. 2010’da tutuklanarak 5 ay cezaevinde kalan Sarısaç, DBP PM Üyeliği ve Van İl Eşbaşkanlığı yaptığı sırada yeniden tutuklanarak cezaevine girdi. 16 ay cezaevinde kalan Sarısaç, Şubat 2018’de yapılan kongrede HDP PM Üyeliğine seçildi.

HALKIMIZ HER ŞEYE HAZIR

ANF’ye konuşan Sarısaç, Kürdistan'da hiçbir seçimin olağan koşullarda gerçekleşmediğini hatırlatarak, "Halkımız hep büyük baskı altında seçime gidiyor. AKP'nin 16 yıllık döneminde hiçbir seçime eşit şartlarda girmedik. Bir güç dengesizliği ortamında girdiğimiz her seçimde siyasetçilere öncülüğü hep halkımız yaptı. HDP, halkın öncülük ettiği bir partidir. Halkımız daima her şeye hazırdır" dedi.

İDAMLA TEHDİT EDENLER KAYBEDECEK

Yaptıkları her toplantıda görüştükleri herkesin, 24 Haziran'ı aslında bir hesap sorma günü olarak gördüğünü belirten Sarısaç, şöyle devam etti: "Halk, son 3,5 yılda yaşatılan bunca acının hesabını sormaya hazırlanıyor. Çünkü Kürtler ve Türkiye'deki muhalif diğer toplumsal kesimler normal bir süreç geçirmedi. Devletin büyük baskı ve zulüm politikalarının bire bir muhatabı oldular. Binlerce insan hayatını kaybetti, kentler yıkıldı, Kürtlerin tüm değerlerlerine ve kazanımlarına saldırılar oldu. Yine sosyal ve ekonomik anlamda halkımız büyük sıkıntılar çekti. Halkımız tüm bu politikaların farkındadır. Kürtlerin adı artık idam sehpasıyla anılır duruma gelmiş AKP-MHP ittifakı döneminde. Bu nedenle 24 Haziran'ı bir hesap sorma günü olarak görüyor.”

BİR SEFERBERLİK HALİ VAR

Çalışma yürüten binlerce kişinin, bir milletvekili, belediye başkanı veya partinin yöneticisi gibi misyon yüklenerek çalıştığını kaydeden Sarısaç, "Diyebilirim ki bir seferberlik hali var. Bu heyecandan da görüyoruz ki halkımız başarıya kitlenmiş ve 24 Haziran sabahını bekliyor” dedi.

ANCAK HDP İLE ALT EDİLEBİLİR

Halkın en temel isteğinin HDP'nin barajın çok daha üzerine çıkarak güçlü bir şekilde Meclis’e girmesi olduğunu vurgulayan Sarısaç, "Çünkü halkımız AKP-MHP faşist ittifakının ancak HDP ile alt edileceğini düşünüyor. Halkımız elbette ekonomik sıkıntılar da yaşıyor ama temelini siyasal sıkıntıların oluşturduğunu biliyor. Halkımız Sayın Öcalan'a dönük tecrit, askeri, siyasi operasyonlar, siyasetçilerin tutuklanması, belediyelere atanan kayyumlar, Kürt kazanımlarına yönelik saldırılar, ekonomik ve diğer tüm taleplerin çözüm gücünü HDP'nin yapacağı güçlü siyasette görüyor. Meclis’e girince elbette bu taleplerin tamamının tümden yerine getiremeyeceğini biliyor ama HDP'nin güçlü temsiliyeti ile bu sorunların çözümüne bir yol aranacağına inanıyor” şeklinde konuştu.

AKP’NİN VAN AMELİYATI BAŞARISIZ

Van'ın her zaman tarihi misyonuna uygun davrandığını belirten Murat Sarısaç, AKP hükümetinin Van üzerinde yapmaya çalıştığı ameliyatın halkın desteği ve iradesiyle boşa çıkarıldığını söyledi. HDP Van milletvekili adaylarından Murat Sarısaç, son olarak şunların altını çizdi: "Şimdi yine önümüzde Tayyip Erdoğan'ı çok üzeceğimiz bir seçim var. Eminim ki Van halkı AKP hükümetinin bu halka yaşattığı tüm bu acıların hesabını soracaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz. Hedefimiz 7 Haziran sonuçlarının üzerine çıkmaktır. Bunu halkımızla birlikte başaracağımıza zerre kuşkum yok. Mutlaka kazanacağız."