Şengal halkı uluslararası komployu kınadı
Şengal halkı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile esir alınmasını Şengal dağında gerçekleştirdiği yürüyüş eylemi ile protesto etti.
Şengal halkı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile esir alınmasını Şengal dağında gerçekleştirdiği yürüyüş eylemi ile protesto etti.
TEV-DA, Öğretmenler, Gençlik ve Şengal bağımsız meclisi öncülüğünde örgütlenen yürüyüş eyleminde Êzîdî toplumunun geleceği olduğu belirtilen çocuklar ön saflarda yer alırken, çocuklar sık sık “Bê Serok jîyan Nabe, Bijî Serok Apo” sloganlarını attılar.
Şengal dağının Serdeşt bölgesinde yapılan ve oldukça yoğun katılımın olduğu yürüyüş eyleminde Kürt halk Önderi Abdullah Öcalana’ın dev posterlerinin yanı sıra, Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden yazılı pankartlar açıldı.
ÖNDER APO ANNELERİN BAŞ TACIDIR
Yürüyüş eyleminde görüşlerini aldığımız Şengalli anneler, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın komplo ile esir alınmasının insani bir davranış olmadığını, hangi devletler komplo içerisinde yer almışsa onları lanetlediklerini, Öcalan’ın annelerin baş tacı olduğunu, yaşamlarının sonuna kadar onun izinden gideceklerini ve en kısa zamanda özgür Kürdistan’da kendisini yanlarında görmek istediklerini belirtti. Ayrıca Şengalli anneler Kuzey Kürdistan direnişini de selamlayarak, başarılar dileyip, Kuzey Kürdistan direnişinin Kobanê ve Şengal direnişlerinden moral alması gerektiğini söyledi.
GÜNEŞİMİZİ KARARTAMAZSINIZ
Yürüyüş sonunda Şengal bağımsız meclisi, TEV-DA, Öğretmenler Kurumu, Gençlik Örgütü ve Kadın meclisi adına bir açıklama yaptı. Kurumlar adına okunan genel açıklamada şu noktalara dikkat çekildi: “Uluslararası komployu halkımız adına lanetliyoruz. 15 Şubat’ın yıldönümünü karanlık bir gün olarak tanımlıyoruz. Bir kez daha yineliyoruz devletler bilmelidirler ki ne tutuklamalarla, ne katliamlarla, ne de fermanlarla günümüzü karartabilirsiniz. Söz konusu Önderliğimiz üzerinde yürütülen komplo aynı zamanda özgürlük umudu hep taze olan halkımız üzerinde de yürütülmek isteniyor. Bütün komplocu güçler ve dünya bilmelidir ki, sonuna kadar direneceğiz ve Önder Apo felsefesi temelinde yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz. Özgürlük Tüm halklara, Özgürlük Önder Apo’ya.”