Serekaniye’de şiddetli çatışmalar

Serekaniye’de şiddetli çatışmalar

YPG güçlerinin saldırgan çetelere geçit vermediği Serekaniye’de sabah saatlerinden itibaren yeniden şiddetlenen çatışmalarda onlarca çete mensubu öldü, doçka silahın bulunduğu bir araç imha edildi. Çatışmalarda bir Asayış üyesi de yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, Serekaniye’nin 3 kilometre güneyinde bulunan Esref Necar bölgesinde Irak-Şam İslam Devleti /El Nusra Cephesi’ne bağlı çete grupları ile YPG güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar meydana geldi. YPG güçleri, Tiwemiye köyünde konuşlanan çete gruplarına karşı büyük bir eylem gerçekleştirdi. Burada yaşanan çatışmalarda onlarca çete mensubunun öldürüldüğü bildirilirken, doçka silahın bulunduğu bir araç da imha edildi.

Çatışmalarda bir Asayış üyesi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren Asayış üyesinin Serekaniye doğumlu Ciwan Sinan olduğu bildirildi.

KAÇIRILAN KÖYLÜ KATLEDİLDİ

Öte yandan, Serekaniye’ye bağlı Ezidi Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Esediye köyünden kaçırılan Eli Biro adlı kişi, çeteler tarafından katledildi. El Nusra çeteleri, dün sabah saatlerinde YPG güçleri ile girdikleri çatışmada ağır kayıplar vererek geri çekilmeleri ardından Esediye köyüne saldırmış, burada Murad Biro adlı köylüyü katlederek, kardeşi eli Biro’yu kaçırmıştı. Eli Biro’nun dün akşam saatlerinde katledildiği öğrenildi.