Serxwebûn gazetesinin Şubat sayısı çıktı

Serxwebûn'un gazetesinin Şubat sayısı, “Garê zaferi 15 Şubat karanlığını yenilgiye uğrattı” manşetiyle okuyucularıyla buluşuyor.

Serxwebûn gazetesinin 470. sayısında 15 Şubat Uluslararası Komplo, “Güneşimizi Karartmazsınız” fedai eylemi ve gerillanın Garê zaferine geniş bir yer verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, ‘Kapitalist Uygarlık’ adlı savunmasından “Kapitalist Modernite ve Ulus-Devlet” başlığıyla ulus-devletin ortaya çıkış koşulları ve yarattığı sonuçlar üzerine bir derlemenin yer aldığı gazetede PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan'ın yazısına manşetten yer veriliyor.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan yazısında 15 Şubat Uluslararası Komplo'nun tarihsel ve güncel boyutlarını değerlendiriyor. Kalkan, Türk devletinin Garê'de aldığı yenilgiyi de irdeleyerek, “Ankara’daki hesap Garê’de bozuldu” diyor.

‘GARÊ ORTADOĞU HALKLARININ ZAFERİ OLMUŞTUR’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın “Garê direnişi sadece Kürtlerin değil, tüm Ortadoğu halklarının zaferi olmuştur” başlıklı yazısında ise son siyasal gelişmeler ele alınıyor. Bayık, Garê'nin savunulmasının Ortadoğu'nun savunulması olduğunun altını çiziyor. 

“Viyan Soran Yoldaş, Kadın Özgürlük Çizgimizin Başûrê Kurdistan’daki yetkin temsili olmayı başarmıştır” başlıklı yazısıyla KJK Koordinasyonu Üyesi Bese Erzincan, özgürlükle buluşan kadının değişimini değerlendiriyor.

PKK Yürütme Komitesi'nin kaleme aldığı makalede ise, “Önder Apo’ya yöneltilen 9 Ekim 1998 ve 15 Şubat 1999 komploları, Kürt soykırım zihniyet ve stratejisini hayata geçirip başarmak için geliştirilmiş bir vahşi saldırı olmaktadır” tespitinde bulunuyor. PKK Yürütme Komitesi yazısında Uluslararası Komplo'nun 23. yılına girerken doğru partileşmeye dikkat çekiyor.

Gazetede ayrıca 1998 yılında “Güneşimizi Karartamazsınız” eylemlerinin öncülüğünü yapan Halit Oral'a ilişkin bir yazı da yer alıyor.

Gazetenin arka kapağında ise 4 Ekim 2019'da Pülümür'de şehit düşüne HPG ve YJA-Star Komuta Konseyi üyesi ve Dersim Komutanı Çiçek Botan'ın (Hacer Kaya) gerilla anılarına yer veriliyor.