Sezai Temelli: Geri adım yok!

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, iktidarın partisine yönelik saldırılarının, korku ve telaştan kaynaklandığını söyleyerek, “Haklı olan biziz, doğru bir yerde duruyoruz ve geri adım atmayacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Sezai Temelli, iktidarın sorunları derinleştirdiğini, böyle giderse Türkiye’yi daha karanlık günlerin beklediğini söyledi.

28 HDP milletvekili ile ilgili yeni fezlekelerin Meclis’e gönderilmesine ilişkin ANF’ye konuşan Temelli, iktidarın ne denli sıkıştığının ve siyaseten acze düştüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Son 6 yıldır ‘Çöktürme Planı’ diye yola çıkıp ülkeyi büyük bir çöküşe sürükleyen iktidarın, yegane malzemesi olan HDP düşmanlığını arttırarak devam ettirdiğini belirten temelli, “İktidar, kapatma davası, fezlekeler, HDP’yi düşmanlaştırma, nefret söylemleri ve tehditlerle köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Bunlar HDP’ye herhangi bir zarar veremeyecek, bundan herkes emin olabilir. HDP, bu süreçte fikriyatı, örgütsel hattı ve halkıyla daha da güçleniyor. Bütün bunlar halklarımızın geleceğine, demokrasisine, ortak değerlerine çok büyük zararlar veriyor. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN BESLENİYOR

Temelli, 2016’daki siyasi soykırım operasyonlarını hatırlatarak, Meclis’e fezlekeler gelmesi, dokunulmazlıkların kalkması, milletvekillerinin tutuklanmasının, hafızalarda tazeliğini koruduğunu işaret etti. Temelli, şöyle devam etti: “2016’da bunları yaşadık. Dokunulmazlıklar kalktı, başta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere birçok arkadaşımız tutuklandı ve hala cezaevinde. Peki o günden bugüne Türkiye’de ne oldu, diye herkes bir hafızasını yoklayıp şu kısacık geçmişe baksa, aslında Türkiye’nin dört yıl içinde kimsenin hayal edemeyeceği kadar büyük bir çıkmaza sürüklendiğini görecektir. Sorunlar yüze, bine katlandı ve içinden çıkılamaz bir noktaya geldi. Sorunları Meclis altında konuşup çözüme kavuşturacak demokratik bir zemininiz yoksa o sorunlar katmerlenecek ve içinden çıkılmaz bir hale gelecek. Kürt meselesi, Türkiye’nin demokrasi meselesi, insan hakları meselesi, yoksulluk meselesi böyledir. HDP, tam da bu meselelere çözüm üreten bir yerde duruyor. İktidarın görmek istemediği, duymak istemediği şeyleri ona gösteriyor ve onları dillendiriyor ama iktidar Kürt meselesinin çözümsüzlüğünden besleniyor.”

HAKİKATTEN KURTULAMAZLAR

Fezlekelerin Meclis’e yollanmasının zamanlamasına dikkat çekerek, “Her geçen gün iktidar tükeniyor ve tükendikçe daha fazla şiddet ve baskı uyguluyor” diyen Temelli, şunları söyledi: “En son ‘Gara Operasyonu’ dedikleri bir felaket ve fiyaskoyla sonuçlandı. 13 insanı kurtarmaya gittiğinizi söylüyorsunuz, uçaklarla, tonlarca bombayla böyle bir şeye kalkışıyorsunuz ve burada yaşanan fiyaskodan sonra geldiğinizde kamuoyuna hesap vermek, bu başarısızlığın sorumluluğunu taşımak yerine HDP’yi kapatmayı ve fezlekeleri gündeme taşıyorsunuz. Toplum, tuzağa düşmedi, dönüp bakarak olup bitenlerin sorumlusunu artık aramaya başladı. Bu yüzden telaşlılar. Acze düşmüşlüğün vermiş olduğu psikolojik baskıyla hareket ediyorlar ama hakikat ortada ve bundan kurtulmaları mümkün değil. Bundan sonra Türkiye’ye yapabilecekleri en önemli şey, belki de son iyilik; savaş ve şiddet politikalarından hızla vazgeçmek olacaktır. Aksi halde Türkiye’nin geleceği çok çok karanlık gözüküyor.”

DOĞRU BİR YERDE DURUYORUZ

Partisinin geri adım atmayacağını belirten HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, şunları ekledi: “Demokratik olmayan bir rejim inşa edip onunla ayakta durmaya çalışıyorlar. Yoksulluğu kalıcılaştırarak bir talan ekonomisiyle kendilerini haksız yere zenginleştiriyorlar. Dolayısıyla burada karşı karşıya gelen güçler ve tercihler çok net bir şekilde kendisini gösteriyor. Haklıyız, kararlıyız, söylemlerimizden geri adım atmayacağız. Doğru bir yerde duruyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğiz. İktidar bunun korkusuyla saldırılarını her geçen gün arttırıyor. Elinde yegane kalan şey şiddet mekanizması, silahlı güçleridir. Bunlarla ele geçirmiş olduğu iktidar gücünü, kendi çıkarı uğruna kötü bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Herkesin bunun farkında olması ve buna karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yerini alması gerekiyor.”