Silivri’de tutsakların birbiriyle iletişimi kesildi

Silivri Cezaevi’nde gardiyanlar koğuşlara baskın yaparak, koğuş ve blokları keyfi bir şekilde değiştirdi ve tutsaklar arasındaki iletişimi kesti.

Silivri’de tutsak edilen Abdürrahim Baybars, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde giderek boyutlanan baskıları anlattı.

Baybars, 7 Ekim’de koğuşlarına baskın yapılarak koğuş ve blokların değiştirildiğini belirtti.

Arkadaşlarıyla iletişimlerinin kesildiği tepkisinde bulunan Baybars, kendilerine bazı tutsakların E bloka sevk edileceği, diğerlerinin ise 3 Nolu Cezaevine sevk edileceğinin söylendiğini aktardı.

Baybars, bu yönlü talimatın Adalet Bakanlığı’ndan geldiğini sözlerine eklerken, sabaha karşı sabah saat 04.00 civarında anlamadıkları bir şekilde sadece koğuşlarının değiştirildiğini söyledi.

Tutsak Baybars, 13 kişiyle birlikte üstü telle kapalı kafes şeklinde bir koğuşa götürüldüklerini ve bütün arkadaşlarıyla bağlantılarının kesildiğini sözlerine ekledi.

Baybars, E bloka götürüldüğü belirtilen tutuklulardan hiç haber alamadıklarını ifade etti.

Bundan sonra nereye götürülecekleri konusunda bilgilerinin olmadığını dile getiren Baybars, cezaevindeki durumun belirsiz olduğunu belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Öte yandan Abdürrahim Baybars’ın Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki kardeşi Abdülkadir Baybars da ailesiyle bir telefon görüşmesi yaptı. Nusaybin Davası kapsamında tutuklanan Baybars, tek kişilik hücrede tutuluyor. Baybars, 23 gündür başladığı açlık grevini sürdürdüğünü söyledi.

2016’dan bu yana tutuklu olan Baybars, 4 yıldır tutulduğu tek kişilik hücreden çıkarılmak istiyor.