Şırnak’ta bir kepçe ve zırhlı araç vuruldu

Saldırıların aralıksız sürdüğü Şırnak’ta evleri yıkmak için İsmetpaşa Mahallesi’ne getirilen bir kepçe ve beraberindeki zırhlı araç YPS/YPS-JIN güçleri tarafından darbelenerek kullanılamaz hale getirildi.

Çatışma ve bombardımanın sürdüğü kentte ambulans hareketliliği ise yoğun bir şekilde devam ediyor.

Devletin soykırım saldırılarının 25 gündür sürdüğü Şırnak’ta bombardıman ve çatışmalar aralıksız sürüyor. Bir haftayı aşkın süredir, devlet güçlerinin ağır bombardımanla saldırdığı İsmetpaşa Mahallesi’nde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Mahallenin üst kısmına evleri yıkmak için getirilen bir zırhlı kepçe ve kobra tipi bir zırhlı araç YPS/YPS-JIN güçleri tarafından öğlen saatlerinde darbelendi. Kullanılamaz hale gelen kepçe ve zırhlı araç bölgeye getirilen çekici ile çekilerek 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına götürüldü.

Çatışma bölgesinde ölü ve yaralılar konusunda bilgi alınamazken çok sayıda ambulansın bölgeye gittiği görüldü.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsmetpaşa’da YPS/YPS-JIN’in direnişi karşısında geri çekilmek zorunda alan devlet güçleri, mahalleye yönelik sarı duman yayan bir silah ile saldırı başlattı.

Özyönetim mahallelerine giremeyen devlet güçlerinin kente yönelik bombardımanı da aralıksız devam ediyor. İsmetpaşa’nın yanı sıra Dicle, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerine yönelik top ve obüs atışları yapılıyor.

Mahallelerde atılan top ve obüsler nedeniyle sadece bu gün onlarca evde yangın çıktığı görüldü.