Siverek'teki katliamı azmettiren AKP'li İzol’a takipsizlik

AKP'lilerin Siverek'teki katliamıyla ilgili, AKP’li eski Milletvekili Zülfükar İzol’un kardeşleri ve oğlunun da aralarında bulunduğu 8 kişiye dava açıldı. İzol hakkında ise 'takipsizlik' kararı verildi.

Urfa'nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran günü İzol aşiretine mensup kişiler arasında “arazi anlaşmazlığı” yüzünden başlayan tartışma, AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un kardeşlerinin yaptığı silahlı baskınla katliama dönüşmüştü. Zozan İzol (42) ve Hakkı İzol (49) çifti ile Meral İzol (42) ve Mustafa Serdar İzol’un (24) katledildiği, 6 kişinin yaralandığı olayda, Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen (31) ise yaralıları taşıyan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.
 
Cumhuriyet'in haberine göre Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturmasını tamamladı. AKP’li eski vekil Zülfükar İzol’un kardeşleri ve oğlunun da aralarında bulunduğu 8 kişiye dava açıldı.

İZOL'A TAKİPSİZLİK
 
İddianamede, Zülfükar İzol’un kardeşleri Bülent İzol, Servet İzol, Cemal İzol ve Cihan İzol; oğlu Mehmet Fatih İzol ile aynı aileden Mehmet Metin İzol, Mustafa Serdar İzol, Serhat Ferman İzol hakkında, “4 kişiyi tasarlayarak öldürme, 6 kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 83 yıldan 128’er yıla kadar ceza istendi.
 
“Cinayeti azmettirmekle” suçlanan AKP’li Zülfükar İzol’a ise “takipsizlik” kararı verildi.
 
'PLANLI KATLİAM'
 
Servet İzol’un ağır yaralı olan kardeşleri ile hastaneye gitmeyip, araçla kaçtığına işaret edilen iddianamede, “vurulan maktuller yerdeyken şahısların saldırmaya devam ettikleri düşünüldüğünde olayın bir plan dahilinde yapıldığı” kaydedildi.
 
İddianame ile eski vekilin kardeşinin üzerine kayıtlı bir M-16 piyade tüfeği olduğu da ortaya çıktı. İddianamede şüphelilerden Cihan İzol’un “ev ve eklentilerinde ise 1 Baretta marka 9 mm. çapında F39958Z seri No’lu tabanca, tabancaya ait 2 şarjör, fişek, 1 mavi kot kumaştan yapılmış hücum yeleği, heybe ve 1 5.56 mm. çapında dolu fişek (olay yerinde ele geçirilen mermiler ile uyumlu) ele geçirildiği, ayrıca Cihan İzol’un POL-NET sisteminde üzerine kayıtlı M-16 piyade tüfeği olduğunun tespit edildiği” belirtildi.