Siyasi soykırım operasyonları: 5 tutuklama, 2 gözaltı

Ağrı'da 5 kişi tutuklandı, Muş ve Mersin'de 2 kişi gözaltına alındı. Batman'da da bir gazeteciye hapis cezası verildi.

AĞRI
Ağrı merkez, Doğubayazıt, Tutak ve Taşlıçay ilçelerinde HDP yöneticilerine dönük dün yapılan siyasi soykırım operasyonlarında 11 partili gözaltına alınmıştı. Emniyette alınan ifadeleri sonrası savcılığa çıkarılan HDP’liler “örgüt üyeliği” iddiası ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan HDP’li yöneticilerden 5’i tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Tutuklananların isimleri şöyle: "Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticileri Kazım Aslan ve Celal Kürkçü, HDP Doğubayazıt ilçe yöneticisi Faruk Sevkan, Taçlıçay eski ilçe Eşbaşkanı Elif Aslan ve Tutak ilçesinde HDP eski İl Encümeni İrfan Aslan."

MUŞ
Muş'un Malazgirt ilçesindeki evine bugün sabah saatlerinde yapılan polis baskını ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Malazgirt Belediyesi'nin partili Meclis Üyesi Sema Tekin gözaltına alındı.
Tekin, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

BATMAN
Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Azadiya Welat gazetesi Batman eski temsilcisi Deniz Kılıç'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.
Mahkeme heyeti, Kılıç’a “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verdi. 

MERSİN
Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Mehmet Fırat Öksüz, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle ifade vermek için gittiği  İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı.