Stockholm'de tutsaklarla dayanışmak için açlık grevi
Başkent Stockholm'de siyasi tutsaklarla dayanışmak için açlık grevine başlandı.
Başkent Stockholm'de siyasi tutsaklarla dayanışmak için açlık grevine başlandı.
İsveç'in başkenti Stockholm'de 20 Kürdistanlı, Türkiye cezaevlerinde 59 günden beri açlık grevindeki tutsaklarla dayanışmak ve Türk devletinin Kürt halkına yönelik baskı, saldırı ve katliamlarını protesto etmek için bu sabah açlık grevine girdi.
4 kişinin ölümü ve 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısının yapıldığı yerin 100 metre yakınında bulunan Sergel Meydanı'na bir çadır kuran Kürdistanlılar, meydandaki parmaklıklar ve çadıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portresi ile açlık grevindeki tutsakların fotoğraflarını astı.
“Terör ve faşizme karşı birleşin”, “Öcalan'a özürlük, Kürdistan'a statü”, “Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılsın”, “Cezaevlerindeki insan hakları ihlallerine son verilsin” pankartlarını meydana asan açlık grevcileri, İsveç kamuoyunu cezaevlerine yaşanan ihlalleri hakkında bilgilendirmek için bildiriler dağıtıyor, zaman zaman da konuşmalar yapıyor.
DAYANIŞMA ÇAĞRILARI
Yapılan konuşmalarda Türkiye cezaevlerinde tutsakların yaşam koşulları ve tutsakların talepleri hakkında somut bilgiler veriliyor ve İsveç kamuoyuna Türkiye zindanlarındaki açlık grevcileriyle dayanışma çağrıları yapılıyor.
TERÖR KURBANLARI ANILDI
İsveç halkı da meydanda bulunan ve çiçek bahçesine dönüşen merdivenlere çiçek bırakarak ve mumlar koyarak DAİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği terör saldırısında yaşamını yitirenleri anıyor.
Terör eyleminin ardından göçmenlere yönelik misilleme tehditlerinde bulunan ve İsveç'in en saldırgan Nazi gruplarının başını çeken Kuzey Direniş Hareketi de, ırkçı ve yabancı düşmanı düşüncelerini yaygınlaştırmak için merdivenlerin hemen yanındaki ve katliamın gerçekleştiği caddede bayrak açtı ve bildiri dağıttı.
Açlık grevcileri de, terör kurbanlarını anmak için gelen halka bildiriler dağıttı. Halk Kürdistanlıların bildirisini alırken ırkçı ve Nazilerin dağıttığı bildirileri almayı reddetti. Yaklaşık 20 dakika bayrak açan ve bildiri dağıtan Naziler halktan gelen tepki sonucu meydan ve caddeyi terk etmek zorunda kaldı.
Amara Kürt Kadın Meclisi ve İsveç NCDK, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına 3 gün sürecek açlık grevine destek vermeleri çağrısı yaptı.