Strasbourg’da tecride karşı direniş 51’inci gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Strasbourg’da düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 51’inci gününde.

"Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan'ı Özgürleştirelim" şiarıyla 14 eylemcinin katıldığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, kararlılıkla sürüyor.

EYLEMCİLERİN SAĞLIK DURUMU DİKKATLE İZLENİYOR

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, gazeteci Gülistan İke ile Kerem Solhan’ın sağlık durumları müşahede altında tutuluyor. Diğer eylemciler de sürekli doktor gözetiminde bulunuyor.

Eylemcilerde baş dönmeleri-ağrıları, tansiyon değerlerinde oynamalar, nabız atışlarında anormallikler gibi birçok rahatsızlık görülürken, halsizlik, aşırı yorgunluk gibi belirtilere de sıkça rastlanıyor.

Ancak eylemciler tecridi kırma konusunda kararlı olduklarını ve taleplerinde geri adım atmayacaklarını belirtiyorlar.

KÜRDİSTANLILAR EYLEMCİLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Öte yandan Strasbourg Kürt Demokratik Toplum Merkezi lokalinde süren açlık grevi eylemine Avrupa’nın birçok ülkesinden destek ziyaretleri de sürüyor. Bugün aralarında eylemcilerden Yüksel Koç’un eşi Gulé Koç’un da aralarında olduğu çok sayıda kişi destek için Strasbourg’daydı.

Almanya’nın Bremen, Kassel, Köln, Heilbronn ile İsviçre’nin Zürih, Bern ve Aarau şehirlerinden onlarca kişi, Strasbourg’daki eylemcileri ziyaret etti. Eylemin düzenlendiği Strasbourg şehri ile Alsace bölgesinin farklı şehirlerinden Kürtler de eylemcileri yalnız bırakmıyor.

SANATÇI SİPAN XELAT’DAN EYLEMCİLERE MÜZİK DİNLETİSİ

Sanatçı Sipan Xelat da, tecride karşı açlık grevindeki eylemcilere moral vermek amacıyla Strasbourg’a gelenler arasındaydı. Sipan Xelat, eylemciler için kısa bir müzik dinletisi sundu.