Strasbourg’daki açlık grevi 9’uncu gününde
Şengal’in statüsünün tanınması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la acilen görüşülmesi talebiyle Şengal Diaspora Meclisi tarafından Fransa’nın Strasbourg kentinde başlatılan açlık grevi 9’uncu gününde.
Şengal’in statüsünün tanınması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la acilen görüşülmesi talebiyle Şengal Diaspora Meclisi tarafından Fransa’nın Strasbourg kentinde başlatılan açlık grevi 9’uncu gününde.
Şengal Diaspora Meclisi’nin süresiz-dönüşümsüz açlık grevine kurumun eşbaşkanı Fikret İgrek, Peşimam Ekrem Deniz, Bozo Bacini ve Bedirxan Kahraman adlı Ezidi yöneticiler katılırken, Ezidi Federasyonu yönetiminden bir grup da dayanışma amacıyla dönüşümlü olarak destek veriyor.
Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Öcalan’ın güvenliğine ilişkin endişelerden dolayı acilen harekete geçmesini isteyen ve Şengal’e uluslararası statü talep eden eylemcileri 9’uncu gününde de yalnız bırakmayan çok sayıda Kürdistanlının ziyaretleri oldu. Özellikle Strasbourg ile Almanya’nın Freiburg kenti ve çevresinden ziyaretçilerin yoğun olduğu görüldü.
AK VE CPT ÜYESİ ÜLKELERE DOSYALAR SUNULDU, KENT MERKEZİNDE BİLDİRİLER DAĞITILIYOR
Açlık grevi eylemcilerine kapılarını açan Esplanade semtindeki La Trés-Sainte-Trinité Kilisesi yönetimi bugün de eylemcileri ziyaret etti. Yöneticiler, açlık grevine ve eylemcilerin sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.
Yine yapılacak bilgilendirme çalışmaları kapsamında eylemcilerden bir grup akşam saatlerinde Strasbourg kent merkezinde açlık grevine ilişkin bildiri ile Kürt Halk Önderi’nin durumuna dair bildiriler dağıtacak.
Tertip Komitesi üyesi Sezai Uçar, dün AK üyesi 30 ülkenin temsilciliklerine dosyalar sunan eylemcilerin bu sabah da kalan diğer ülkelerin temsilciliklerine ulaşarak dosyaları teslim ettiği bilgisini verdi.
3 İLA 5 KG ARASINDA KİLO KAYBI OLUŞTU
Açlık grevi eylemcilerinin sağlık kontrolleri için Strasbourg’da bulunan Heyva Sor a Kurdistan yönetimi üyesi Dr. Fahrettin Gülşen ise, eylemcilerin sağlık durumlarının her geçen gün kötüleşme riskinin olduğunu hatırlattı. Eylemcilerin sadece su, tuz ve şekerli su ile beslendiklerini belirten Dr. Gülşen, süresiz-dönüşümsüz olarak greve giren eylemcilerde 3 ila 5’er kilogram arasında bir zayıflama tespit ettiklerini bildirdi.
Aşırı sıcakların da açlık grevcilerine etkisinin olumsuz olduğunu kaydeden Dr. Fahrettin Gülşen, şimdilik su kaybı dışında ciddi bir rahatsızlık tespit etmediklerini söyledi. Dr. Gülşen, açlığa bağlı halsizlik, baş ve mide ağrıları olduğunu, ancak önümüzdeki günlerden itibaren daha ağır komplikasyonların söz konusu olacağına dikkati çekti.
Şengal Diaspora Meclisi’nin eylemi 23 Ağustos’da AK ve CPT binalarının bulunduğu alanda yapılan basın açıklamasıyla başlatılmıştı. Grevciler daha sonra Katolik La Trés-Sainte-Trinité Kilisesi’nin kendilerine ayırdığı bir bölüme geçmişlerdi.