Suriyeli çocuklarla dayanışma galaları

Suriyeli çocuklarla dayanışma galaları

İsveç’in tanınmış sanatçılarının oluşturduğu ’Sweden Aid Orchestra’ Suriyeli çocuklarla dayanışma amacıyla İsveç’in üç ilinde gala düzenliyor.

’Sweden Aid Orchestra’ yaptığı basın açıklamasında, Suriye’deki savaştan kaçan bir milyon kişinin yarısını çocuklardan oluştuğu belirtildi. Yetişkinlerin savaştığını ve bu savaştan en fazla da çocukların zarar gördüğüne de dikkat ekilen ’Sweden Aid Orchestra’, milyonlarca çocuğun aç kaldığı ve travma geçirdiği de belirtti.

İsveç Çocuk Esirgeme Kurumu’nun (Rädda Barnen) çocuklara yardım etmek için seferber olduğu, Suriye ve komşu ülkelerde bulunan kamplara uzmanlar gönderdiği de açıklamada yer aldı. Galalardan elde edilecek gelirlerin tamamının Rädda Barnen aracılığıyla Suriyeli çocuklara ulaştırılacağı ifade edildi. İlk gala bu akşam Linköping’de, ikinci gala 16 Nisan’da Jonköping ve üçüncü gala ise 17 Nisan’da da Växsjö’de yapılacak.

BİR SAATLİK ÜCRETİNİ SURİYELİ ÇOCUKLARA VER

İsveç’in en yüksek tirajlı gazetesi Afton Bladet ise Rädda Barnen ile birlikte Suriyeli çocuklar için bir bağış kampanyası başlattı. ”Bir saatlik ücretini Suriyeli çocuklara ver” sloganıyla başlatılan kampanyanın ilk günü 170 bin kron toplandı.

Sayfalarında muhabirlerinin Suriye’den gönderdiği çocuklarla ilgili haber ve fotoğraflara yar veren Afton Bladet, İsveç halkına kampanyaya katılması çağrısı da yaptı. Tanınmış yazar, sanatçı ve insan hakları savunucuları da ardarda açıklama yaparak kampanyaya katılacaklarını ifade etti.

İSVEÇ ÇOCUKLARA 21 MİLYON KRON YARDIM YAPACAK

İsveç Dış Yardım Bakanı Gunilla Carlsson da Suriyeli çocuklara 21 milyon kron yardım yapacaklarını açıkladı. Carlsson, 15 milyon kronun UNICEF, 6 milyon kronun da Rädda Barnen aracılığıyla Suriyeli çocuklara ulaştırılacağını söyledi. Carlsson ”Çocukların durumu oldukça kötü. Şiddetten iki kat zarar görüyorlar” dedi.

Carlsson, Birleşmiş Milletler’in (BM) konferansında ülkelerin milyarlarca dolar insani yardım yapmak için söz verdiklerini de hatırlattı. Ancak bugüne kadar BM’e herhangi bir yardımın ulaşmadığını da vurgulayan Carlsson,”Konferanslara katılıp konuşmak kolay” diyerek yardım göndermeyen ülkeleri eleştirdi.