Suriyeli sığınmacılar yardım bekliyor

Suriyeli sığınmacılar yardım bekliyor

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine göç eden sığınmacılar yardım bekliyor. BDP’li kadın belediye başkanları yaşanan sorunları tespit etmek için Ceylanpınar’a giderek Suriyeli kadınları dinledi.

BDP Genel Merkez tarafından oluşturulan aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Eğil Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin ve Yeşilalan Belediye Başkanı Gülbeyaz Güneş’in bulunduğu kadın komisyonu Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine gitti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan tarafından karşılanan başkanlar Ceylanpınar BDP İlçe Örgütü’nde Suriyeli kadınlarla bir araya geldi. Bu buluşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hafize İpek, sorunları tespit etmek için kadın belediye başkanlarından oluşan bir komisyon olarak kendilerini dinlemek istediklerini söyledi.

İpek, “Bizler, etnik kimlik gözetmeksizin, sorunların çözümünde birliği esas alıyoruz. Bu hepimizin sorunudur ve beraber çözmek zorundayız” dedi. İpek, her türlü çatışmalı ortamda olduğu gibi yine kadınların daha fazla etkilendiğini ve daha fazla mücadele etmek zorunda kaldığını belirterek, her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Gönüllü çalışanlardan Fadile Kaya da 4 bin kişinin Ceylanpınar’a geldiğini, yardımların eksik ve yetersiz olduğunu söyleyerek daha sistemli bir biçimde yardım elinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Suriyeli kadınlar söz alarak zor ve sıkıntılı şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini, yapılan yardımların yetersiz olduğunu belirttiler. Özellikle konaklama konusunda zorlandıklarını ve iki üç ailenin aynı evde kaldığını söyleyen kadınlar, çocuk bezi, kadın pedi, ilaç, kuru gıda ve temizlik maddeleri gibi malzemelere ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler.

BDP Kadın Heyeti görüşmenin ardından Ceylanpınar Belediyesi’ne giderek, Belediye Başkanı İsmail Arslan’dan konuya ilişkin bilgi aldı. Kendi aralarında görüş alışverişinde bulunan kadın heyeti önümüzdeki günlerde neler yapılacağına ilişkin bir basın açıklaması yapacak.