Suruç ve Ankara aileleri buluşuyor 

Suruç ve Ankara katliamlarında yaşamını yitirenlerin ailelerinin, 10 Şubat İstanbul’da gerçekleştireceği adalet buluşmasına ilişkin İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi.  

Suruç ve Ankara katliamlarında yaşamını yitirenlerin aileleri, 10 Şubat'ta Taksim Hill Oteli’nde gerçekleştirecekleri Adalet Buluşması etkinliğine  düzenledikleri  basın toplantısıyla katılım çağrısı yaptı. İnsan Hakları Derneği ( İHD) İstanbul Şube binasında yapılan toplantıya İsviçre Delegesi Annick Marmy de katıldı. "Katliam siyasetine karşı adalet arayışımızdan vazgeçmiyoruz" yazılı pankartı açıldığı salonda,  ilk konuşmayı yapan Adalet Buluşması Etkinlik Komisyonu Üyesi Emrah Topaloğlu, etkinliği Reyhanlı’dan Reina’ya DAİŞ’in gerçekleştirdiği katliamlara karşı adalet mücadelesini daha da yükseltmek amacıyla düzenlediklerini vurguladı. Üç oturum şeklinde seyredecek olan etkinliğe ilişkin bilgi veren Topaloğlu, "İlk oturumda katliama maruz kalanlar, aileleri söz alacak. İkinci oturumda bu sürece tanıklık etmiş insan hakları savunucuları, avukatlar, gazeteciler konuşacak ve üçüncü oturumda da forum olacak. Forumda adalet mücadelesini yürütürken hangi yol ve yöntemleri kullanacağız, onu tartışacağız" dedi. Topaloğlu, son olarak 12 Şubat'ta Urfa Silvan'da görülecek Suruç Davası’na katılım çağrı yaparak, dava izlemek isteyenler için Pazartesi saat 13.00'da Kadıköy Evlendirme Dairesi'nin oradan aracın kalkacağını aktardı.

SADET: VAHŞETE 'DUR' DEMEK İÇİN BULUŞALIM

Suruç Katliamı'nda hayatını kaybeden Ezgi Sadet'in babası Ali Sadet, “Bu coğrafya katliamlar coğrafyası oldu, katliamlar ülkesi olduk. Bu vahşete karşı nasıl 'dur' diyebileceğimizi söylemek için bu Pazar buluşacağız” diyerek sözlerine başladı. Sadet, hukukun işletilmediği bir ortamda hukuk mücadelesi vermeye çalıştıklarına işaret etti. Aileler olarak tüm halkı yanlarında görmek istediklerini vurgulayan Sadet, “Bu ülkede olanlar bizi ürkütüyor, bu buluşmanın en önemli nedenlerinden biri de hukuksuzlukların ortadan kalkmasıdır. 10 Şubat'ta yapacağımız 'vazgeçmiyoruz' buluşmamızda herkesi bekliyoruz” diye kaydetti.

YOLERİ: ACILARDAN ZİYADE ADALETİ BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri ise şunları söyledi: "Biz tüm katliamlar için adalet talep eden bir insan hakları örgütü olarak bu tür buluşmalara maalesef çok tanıklık edemiyoruz. Bu bir buluşmanın ötesinde bir eylem planı var, bu aileler acılarını buluşturmasının ötesinde adaleti de buluşturmak istiyorlar. Adalet duygusu için biz de orada olacağız. Herkesi bu çabaya destek olmaya çağırıyoruz."