SYKP, MARDEF: Bu, Erdoğan'ın saltanat savaşı!

SYKP, AKP'nin DAİŞ'i korumayı ve Kürtleri bitirmeyi amaçladığını belirtti. MARDEF de "Rojava'ya karşı savaş, Maraş Katliamı'nın devamı demektir" dedi.

AKP-MHP iktidarının Rojava'ya dönük işgal hazırlığına her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Merkez Yürütme Kurulu ve Maraşlı Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), işgal hazırlığına ilişkin bugün yazılı açıklamalar yaptı.

SYKP: DAİŞ'İ KOLLAMAK, KÜRTLERİ BİTİRMEK İSTİYOR

SYKP, AKP-MHP ittifakının iktidarını sürdürmek için savaşı bir enstrüman olarak kullandığına dikkat çekerken, "Halklar barış, Erdoğan savaş istiyor" dedi.
Açıklamada, AKP'nin DAİŞ'i kollamak için savaş istediğine işaret edilerek, "Savaş katmerlenmiş göçmen sorunu demektir! Maksat Kürtleri köleliğe mahkum etmektir" vurgularında bulunuldu.
Açıklamada, "AKP-MHP Faşist İktidar Bloku’nu bu maceradan vazgeçirmek için dayanılabilecek yegane kuvvet Türkiye’nin demokratik ve toplumsal güçleridir. Ya bu savaşı önleyeceğiz ya da yeni yıkımlarla yüz yüze geleceğiz. Şimdi karşı karşıya olduğumuz ikilem budur. Türkiye halkları Erdoğan rejimini bütün iç ve dış politikasıyla birlikte Türkiye’nin başından def etmedikçe savaş ve çatışma ya da çatışma riski hep sürecek gibi görünmektedir" denildi.
SYKP, son seçimlerde de faşizme karşı halk ittifakının kazandığının görüldüğünü belirtirken, AKP-MHP'ye karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

MARDEF: BU SOYSUZLUĞA FIRSAT VERMEMELİYİZ

MARDEF de AKP-MHP'nin halklara sadece ölüm ve zulüm getirdiğini belirterek, "Halkların kanı ve yoksulluğu pahasına sürdürülen bu savaş, Erdoğan’ın kendi saray saltanatını sağlama almak amacıyla sürdürdüğü bir savaştır" dedi.
Açıklamada, "Bölge halklarının bir parçası olan bizler, bu savaşa karşı çıkıyoruz ve bu amaçla yapabileceğimiz her türlü demokratik çabayı ortaya koymaktan geri durmayacağız. Kimse bizden bu soysuzluğa, bu zorbalığa, dünyanın bu kötülüğüne kayıtsız kalmamızı, savaş baronlarına fırsat vermemizi beklemesin" denildi.
MARDEF, "Rojava'ya karşı savaş, Maraş Katliamı'nın devamı demektir" diyerek, işgale karşı sokaklara çağırdı.