'Tasmalı' medyanın PKK yalanı erken patladı!

'Tasmalı' medyanın PKK yalanı erken patladı!

AKP’li ve Fethullahçı medyanın 19 Mayıs günü Şırnak’ın Uludere ilçesindeki bir çatışma sırasında hayatını kaybeden Welat Garzan kod adlı gerilla Musa Bostan’ın “yaralandıktan sonra infaz edildiði” yönündeki haberleri uydurma çıktı. ANF’ye konuşan gerillanın ailesi, Sabah gazetesini yalanlarken, cenazenin getirilmesi için engel çıkaranın PKK deðil, Türkiye ve Irak olduðunu söyledi.

Sabah gazetesi tarafından yayınlanan haber daha sonra diðer Fethullahçı ve AKP’li medyanın internet sayfalarında de yer aldı. Sabah gazetesi “Yaralı teröristi infaz edip 'çatışmada öldü' dediler” başlıðı altında senaryo oluştururken, Star gazetesi Sabah'ın ürettiði uydurma bilgileri “PKK’nın korkunç yalanı” başlıðı altında verdi. Sabah’taki ‘haber’ Sırıberk Arslan imzasını taşıyor. Bu tür haberler artık “pes” dedirtmiyor, zira baskıcı AKP rejiminin kendilerine verdiði rolü oynadıkları artık gün gibi ortada.

SENARYO

Bu “tasmalı” medyaya göre gerilla Bostan’ın Ýsviçre’de yaşayan ailesi, oðullarının cenazesini almak için Adlı Tıp Kurumu’na gittiklerinde “ikinci bir şok” geçirerek cenazenin morgda olmadıðını öðrendi.

AKP’li ve Fethullahçı medyanın “karakteri” haline gelen bu “gazetecilik dışı” anlayışın ürettiði senaryonun devamı şöyle: “Bostan ailesi örgüt yöneticilerine haber yollayarak oðullarının cenazesinin akıbetini sordu. Ýstihbarat birimlerine ve aileye ulaşan bilgilere göre, Uludere'deki çatışmada aðır yaralanan Musa Bostan Kandil'deki kampta götürülmüştü. Burada ise ‘Senin iyileşmen imkânsız’ denilerek öldürülmüş ve oraya gömülmüştü. Kendilerine ulaşan ‘Yaralıydı, öldürülüp gömüldü’ haberi üzerine Bostan ailesi Kuzey Irak'a geçerek Kandil'e gitti. Oðullarının cenazesini isteyen aileye Kandil'deki örgüt yöneticileri bunun mümkün olmadıðını belirterek, ‘Buraya gömdük. Veremeyiz. Prosedür böyle’ yanıtını verdi. Örgüt yöneticileri ailenin Uludere'deki çatışmada aðır yaralanan çocuklarının o halde Kandil'e nasıl getirildiði yönünki sorularını da yanıtsız bıraktı. Oðullarının cenazesini alamayan aile daha sonra tekrar Türkiye'ye döndü.”

Musa Botan, Uludere ilçesinde 19 Mayıs günü çıkan bir çatışmada iki gerilla arkadaşı ile birlikte hayatını kaybetti. HPG çatışma ardından her üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. 1975 Maraş/Elbistan doðumlu Musa Bostan, 1999 yılında Almanya’dan gerilla saflarına katıldı. Aile bireylerinin çoðu da Avrupa’nın deðişik ülkelerinde yaşıyor.

ÝZÝN VERMEYEN GERÝLLA DEÐÝL, TC DEVLETÝ

ANF’ye konuşan gerillanın kız kardeşi Sultan Bostan, cenazenin Malatya’da olduðuna yönelik kendilerine ulaşan ilk bilginin ardından anne ve babasının morga gittiðini ve cenazeyi bulamadıklarını doðrularken, daha sonra Güney Kürdistan’da gerillanın denetimindeki alanlara gittiklerini söyledi. Kardeşinin 19 Mayıs günü bir bomba parçası ile yaralandıktan iki üç saat sonra hayatın kaybettiðini öðrendiklerini belirten Sultan Bostan, “Kesinlikle bir infaz durumu yok. Bu kesinlikle yalan” dedi.

Kardeşinin çatışmada “TC” tarafından vurulduðunu belirten Sultan, cenazenin PKK tarafından verilmediði iddiasını da yalanladı: “Bize vermek istediler, götürebilirsiniz dediler. Alamazsınız, götüremezsiniz gibi bir tavır sözkonusu olmadı.”

Aksine önce peşmergelerin Türk devletinden izin alınması gerektiðini söylediklerini belirten Sultan Bostan, “TC ise ‘siz getirirsiziniz gümrüðe bırakırsınız. Biz el koyarız’ dedi. Yine Iraklı yetkililer ‘Türkiye izin verse dahi biz de size verip vermeyeceðimizi görüşeceðiz’ dedi. Cenazeyi getirmemize Irak ve Türkiye izin vermedi” şeklinde konuştu.

Buna karşın gerillaların kendilerine yardımcı olduðunu kaydeden Sultan Bostan, cenazenin getirilmesine “Irak ve Türkiye’nin müsaade etmediðini” bir kez daha vurguladı.

HABER TAMAMEN UYDURMA

Türk medyasında gerilla ailesine atfen yayınlanan bilgilerin kendilerini “bir kez daha yaraladıðını” ifade eden Sultan, aileden hiç kimsenin şu ana kadar medyaya konuşmadıðını kaydetti.

Bulundukları köyde ne internet ve ne de gazete olmadıðını, sözkonusu haberleri de başkalarından duyduklarını söyleyen Sultan Bostan, “Uydurma bir haber. Köyde ne internet var, ne de gazete geliyor. Biz duyduðumuzda bir daha yaralandık, kesinlikle böyle bir durum yok” diye belirtti.

Ýsviçre’de ikamet eden Bostan, kardeşi Almanya katılımlı olduðu için 10 Haziran günü Stuttgart’ta bir salonda taziyeleri kabul edeceklerini söyledi.

ANF NEWS AGENCY