Temelli: Omuz omuza vererek barajı yıkacağız

İzmir'de yöre derneklerini ziyaret eden HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Türkiye’de yeni bir siyaseti var etmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Omuz omuza vererek barajı yıkacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için İzmir'de Bayraklı ilçesine bağlı Yamanlar Mahallesinde bulunan Karlıovalılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İzmir milletvekili adayları Süleyman Gündüz ile Cemile Aydın'ın yanı sıra partililerin eşlik ettiği Temelli, büyük bir katılım ve coşkuyla karşılandı.

Temeli, 24 Haziran’dan sonra bütün Türkiye’de güzel sahneleri yaşayacaklarını belirterek, yöre derneklerinin önemli olduğunu söyledi. Temelli, “Türkiye'de bir arada yaşayabilir olmanın en önemli göstergesi bu yöre derneklerinden Karlıova bugün burada 1500 km ötede ama hissedebiliyorsunuz” diyerek, bir arada olma iradesinin bunu başardığını ifade etti. Yeni yaşam diye yola çıktıklarını aktaran Temeli, “Yeni siyaseti var etmeye çalışıyoruz. Türkiye'de artık ceberutlaşmış bir siyasete karşı bu siyaseti var etmeye çalışıyoruz. 24 Haziran’da ortak vatanımızda demokrasi inşa edeceğiz diyenler HDP’den yana oy kullanacaktır. Bunu hayata geçirecek olay 24 Haziran’da barajın yıkılmasıdır. İktidara ve sermayeye karşı bir güç olacaktır. En temel sorun Kürt sorunudur. Tekçi anlayışçı Erdoğan, ‘Kürt sorunu yoktur’ diyor. Çünkü bu savaş iktidarı yolsuzluklar ile ayakta kalabilecektir. Her şeyi yok edebilecektir. Faşizm farklılıklara tahammül edemiyor. Buna karşı bizim yan yana gelerek bu barajı yıkmamız gerekiyor. Bir kez daha 7 Haziran'da omuz omuza vererek barajı yıkacağız” şeklinde konuştu.

HDP‘nin parlamentoya girmesinin önemli olduğunu dile getiren Temelli sözlerine şöyle devam etti: “Herkesin kendini orada hissedebileceği bir zemin üzerine siyaset yapabiliriz. Ancak o zaman demokratik bir temele dayanır. Alevi toplumun en önemli sorunları seçim gelmeden bitiyor. Ama seçim sonrası kamplaşma sağlanıyor. 16 yıldır tek başına Cemevlerinin, statüsünü tanıyacağını söylüyor. Hakeza orada kalırsa Alevi düşmanlığı ile devam edecektir. Kendinden olmayana yaşam hakkını tanımayan bir zihniyettir. Bu zihniyetten kurtulmalıyız. Bir geçiş programı öneriyoruz. Bu programın temelini demokratik birliktelik oluşturulacak. Çocuk işçilerin sayısı çok yüksek boyutlardadır. Kız çocuklarının çok büyük bir kısmı 4’üncü sınıftan sonra devam edemiyor. Bu sistem çocuk olma yaşını 12’de bitiriyor hangi soruna el atsanız bir çürümeyi yaşıyorsunuz. Tüm bunlara bir son verme zamanıdır. Bu barajı yıkıp önümüzü açacağız. 7 gün 24 saat çalışmaya sandıklara sahip çıkmaya müşahit olmaya davet ediyorum. Çalamayacakları kadar oyla sandığa gidersek bize yönelik engellerine 24 Haziran'da yan yana gelerek yanıtımızı veririz. Yurtdışından gelecek oylarla parlamento aritmetiğini değiştirecek bir sonuç yaratabiliriz. Onlar başladı biz 24 Haziran'da tamamlayacağız.”