Hakkarinin Şemdinli ilçesi Gare alayı güvenlik tepesine yönelik gerillalar tarafından gerçekleştirilen bir eylemde 4 askerin öldüðü bildirildi.
HPG gerillaları Hakkarinin Şemdinli Ýlçesine baðlı Gare alayının güvenliðini alan tepeye yönelik bir eylem gerçekleştirdi. HPG Basın Ýrtibat Merkezinin (HPG-BÝM) verdiði bilgiye göre, 25 Ekim günü saat 12.00da gerçekleşen, 2 A4 aðır makineli silah mevziisinin hedef alındıðı eylemde 4 asker öldü, 2 asker de yaralandı. Eylem ardından Türk ordusunun eylem alanı ile çevresini yoðun bir şekilde taradıðı bildirildi.
Diyarbakırın Dicle ilçesinde, 24 ekim günü saat 17.45te Tim tepesinde bulunan askerlere yönelik gerillalar taafından gerçekleştirilen eylemde ise 1 asker yaralandı.
PETROL BORU HATINA SABOTAJ EYLEMÝ
Şırnakın Silopi Ýlçesine baðlı Şive Sore alanında petrol boru hattına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildi. HPG-BÝM, 25 Ekim günü saat 00.35de gerçekleştirilen eylemde büyük hasar gören boru hattındaki petrol akışını kesildiði, hata ancak 25 Ekim günü sabah saatlerinde müdahale edildiðini aktardı.
Bu arada, Türk ordusunun 23 Ekim gününden bu yana, Hakkarinin Şemdinli ilçesine baðlı Geniş, Gare, Konserve alanları ve Hacıbeg suyu vadisine yönelik aralıklarla obüs ve havan saldırısı düzenlediði bildirildi.