TJA'dan açlık grevleri için çağrı

TJA, cezaevlerinde başlayan açlık grevlerine dikkat çekerek, duyarlılık çağrısı yaptı. TJA, "Özgür tutsaklarla ortaklaşma içerisinde bulunması gerektiğini belirtiyoruz" dedi.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA), PKK ve PAJK’lı tutsakların cezaevlerinde başlattığı açlık grevlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürt kadınları, özgürlük mücadelesinin hakikatinde özelliklede cezaevi direnişlerinde her çeşit işgal, kültürel soykırım, cinsiyetçi, dinci ve militarizme karşı başkaldırmış, özgürlük bayrağını ve direnişi geliştirmişlerdir. Saralar'dan Leylalar'a ve bugüne Çağlalar'a kadar mücadeleci ve özgürlükçü Kürt kadınları süreçlere kutsal öncülük yapmışlardır” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride de işaret edilen açıklamada, "Halkların önderi Sayın Abdullah Öcalan şahsında ağırlaştırılmış tecrit 21 yıldır tüm özgür tutsaklar üzerinde yürütülüyor. AKP-MHP’nin tecrit politikaları pandemi sürecinde on kat daha artmış, bu bahaneyle özgür tutsaklara yönelik işlenen hak ihlalleri en üst seviyeye ulaşmıştır” diye belirtildi.

'DİRENİŞİ SELAMLIYORUZ; SESSİZ KALMAYALIM'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bilindiği gibi Sayın Abdullah Öcalan çözüm sürecinde üzerine düşeni yapmış, büyük bir rol oynamış, dünyadaki ezilen halkların sesi ve umudu olmuştu. Biz TJA olarak, kadın öncülüğünde başlayan açlık grevleri eylemlerini selamlıyoruz ve çözüm sürecinde sorumluluk alan tüm kadın, genç, kurum, örgüt ve kamuoyuna sessiz kalmama çağrısında bulunuyor, özgür tutsaklarla ortaklaşma içerisinde bulunması gerektiğini belirtiyoruz.”