TKP/ML-TİKKO Dersim’de şehit düşen bir gerillayı andı

TKP/ML – TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı, 2 Haziran günü Dersim’de Türk ordusu ile yaşanan çatışma sırasında hayatını Hasan Ataş (Şerzan) isimli gerillayı andı.

TKP/ML – TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı, gerilla savaşında bir yoldaşlarını daha toprağa verdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Komutanlık, gerilla Hasan Ataş’ın Türk ordusunun Dersim’de kurduğu bir pusuda hayatını kaybettiğini belirtti.

Açıklamada şu çatışmaya ilişkin şu detaylar yer aldı:

“2 Haziran 2020 tarihinde Dersim Ovacığa bağlı Büyükköy-Hacıbirim mezrası yakınlarında saat 19:45 sıralarında bir gerilla birliğimiz düşman güçlerinin pususuna düşmüştür. Açılan ilk ateşin ardından yoldaşlarımız ile düşman güçleri arasında çatışma başlamış, bu çatışma sırasında Şerzan (Hasan Ataş) yoldaş ölümsüzleşmiştir. Birlikteki diğer yoldaşlarımız ise çatışmayı sürdürerek güvenliğini almayı başarmıştır. Yakın mesafeden yaşanan çatışmada düşmanın ölü ve yaralı konusunda net bilgiye ulaşılamamıştır. Çatışma sonrası düşman güçleri keşif uçakları ve zırhlı araçlar eşliğinde bazı köylüleri de gözaltına alarak alandan çekilmiştir.”

Gerilla Hasan Ataş’a dair ise şunlar belirtildi: “1990 Hatay-İskenderun doğumlu olan Şerzan yoldaş aslen Dersim-Mazgirtliydi. İzmir’de üniversitede okuduğu dönemde, TMLGB saflarında örgütlenen Şerzan yoldaş, 2010 yılında TİKKO saflarına katılmıştır. Gerilla yaşamında emekçiliği, fedakarlığı ve zor zamanlarda görev alma isteği ile öne çıkmış, her türlü zorluğa rağmen mücadeleyi sürdürme ısrarında olmuştur. Birçok eylem çalışmasında görev alan Şerzan yoldaş 12 yoldaşımızın ölümsüzleştiği 24 Kasım 2016 operasyonunun ardından, görev ve sorumluluk alma çağrısına yanıt olmuş ve birim komutanı görevine getirilmiştir. Şerzan yoldaş, ölümsüzleştiği çatışmada gösterdiği cesaretle de yoldaşlarına örnek olmuştur.

TKP/ML – TİKKO, “Faşist Türk devletinin her alandaki kuşatması, saldırı ve savaş büyütülerek dağıtılacaktır. Ölümsüzleşenlerimizin çağrısı da budur” vurgusunda bulundu.