TKP-ML/TİKKO: Saldırılara karşı gerillanın yanındayız

TKP-ML/TİKKO, Türk devletinin işgalci saldırısına karşı gerillanın yanında olduğunu duyurarak, direnişi büyütmeye çağırdı.

TKP-ML/TİKKO Genel Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na dönük işgal saldırısı kınandı.
TKP-ML/TİKKO, Türk ordusunun bir yıl önce de Heftanîn alanını işgal etmeye çalıştığını ancak ağır kayıplar verdiğini belirterek, Gare alanına yapılan işgal saldırısının ilk hamlesinde de başta üst rütbeli subaylar olmak üzere ağır kayıplar aldığını duyurdu.
Açıklamada, "Faşist TC devleti, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler’in yakın tarihte Irak’ı ve KDP yöneticileri ile Mesut Barzani’yi ziyaret etmesinin ardından, başta Şengal, Rojava’nın Derik şehri olmak üzere gerilla alanlarına yönelik kapsamlı saldırı planlarının hazırlığında son aşamaya geldiklerinin sinyalini vermişti. KDP, Kürt ulusuna ihanet ederek safını Türk egemen sınıflarının ilhakçı-işgalci politikalarından yana belirlemiştir" denildi.
Açıklamanın sonunda, "Partimiz TKP-ML ve halk ordumuz TİKKO, bu saldırılar karşısında PKK’nin, HPG’nin, YJA Star gerillalarının ve Kürt ulusunun yanındadır” denilerek, direnişi ve birleşik mücadeleyi büyütmeye çağırdı.