Trablusşam'da patlama: 20 ölü

Trablusşam'da patlama: 20 ölü

Lübnan'ın Trablusşam şehrinde bugün Cuma namazı ertesinde düzenlenen iki bombalı saldırıda en az 20 kişinin öldüğü, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Geçtiğimiz hafta başkent Beyrut'ta gerçekleştirilen ve 27 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıların ardından Lübnan bir kez daha patlamalarla sarsıldı. Ülkenin Şimal eyaletine bağlı Trablusşam'da düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 20 kişi öldü, çoğunluğu ağır olmak üzere 35 kişi de yaralandı.

İlk patlama ülkenin eski başbakanı Necip Mikati'nin evinin yakınlarında gerçekleşirken ikinci patlama ise Sünni nüfusun yoğunlukta yaşadığı bir mahallede gerçekleşti. Patlamaların gerçekleştiği noktaların Cuma namazı çıkışı nedeniyle oldukça kalabalık olduğu bildiriliyor.