Trégunc kentindeki konferansta AKP protesto edildi

Trégunc kentinde düzenlenen konferansta, AKP'nin Kuzey Kürdistan'daki soykırımcı saldırıları kınanırken, direniş selamlandı.

Batı Fransa'nın Trégunc kentinde Kürdistan Konferansı düzenlendi. Belediyeye ait salonda düzenlenen konferansta, Kürdistan coğrafyası ve tarihi hakkında sunum yapıldı.
"Huñvreal an Nevez-amzer Kurdistan" filminin gösteriminden sonra Kürdistan'a giden aktivistler de izlenimlerini aktardı.

Konferansta Brotanya Kürt Dostluk Derneği adına Mikael Bowdu, Morbihan Alevi Kültür Derneği adına Müslüm Demirköprü, ATTAC adına Youenn Le Flao ve Lorient Kürt Toplum Merkezi adına Sabri İdir konuşma yaptı.
Bowdu, Türk devletinin katliamlarına karşı Avrupa'nın sessizliğine tepki gösterirken, bunun hesabını soracaklarını söyledi.

'AKP YENİ SOYKIRIM PLANI YAPIYOR'

Demirköprü de Maraş'ta çetelerin örgütlenmesi için planlanan kampı gündeme getirerek, AKP'nin yeni bir soykırım planlaması içinde olduğunu vurguladı.
Flao da Kürt halkının Rojava'da barbarlara karşı devrimini selamlayarak, AKP'nin Kuzey Kürdistan'daki soykırımcı uygulamalarını kınadı. Kuzey Kürdistan'daki direnişi de selamlayan Flao, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride de sert tepki gösterdi.
İdir de Kürt halkıyla dayanışmanın güçlendirilmesi için çağrıda bulundu.
Fransızların ilgisinin de yoğun olduğu konferansların benzerleri, farklı kentlerde de düzenlenecek.