Trump’tan Kaşıkçı yorumu: Ortadoğu kirli bir yer

Cemal Kaşıkçı skandalına ilişkin yeni bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, ‘tarihin en kötü örtbas operasyonunun’ yaşandığını söylerken, Ortadoğu için ‘kirli’ terimini kullandı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki konsolosluk binasında öldürülmesine ilişkin yeni bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Suudi yönetimini net olarak hedef almamaya dikkat gösterdi.

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Donald Trump, Kaşıkçı’nın öldürülmesine yönelik planın ‘oldukça kötü’ olduğunu söyledi. Böylesi bir olayın yaşanmaması gerektiğine dikkat çeken Trump, cinayetin gizlenmesinin de ‘tarihteki en kötü örtbas operasyonu’ olduğunu savundu.

“Bu asla düşünülmemeliydi” diyen Trump, “Bu fikri veren kim olursa olsun, oldukça zor bir durumdadır” diye ekledi.

Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın çıkan bir arbedede öldüğü ve ‘sorumluların cezalandırılacağı’ yönündeki açıklamasının hatırlatıldığı Trump, henüz olayı tam anlamıyla bilmediğini savundu.

Trump’ın Ortadoğu’ya ilişkin sözleri de dikkat çekti. Trump, Ortadoğu için “Dünyanın zor bir bölgesi, kirli bir çevre ve dünyanın kirli bir parçası” dedi.

Suudi Arabistan yönetimine yönelik kesin bir dil kullanmaktan kaçınan Trump’ın ayrıca Suudilerin ABD’deki en önemli yatırımcılardan olduğunu hatırlattığı dikkatlerden kaçmadı.