Türk devleti Rusya’da protesto edildi

Rusya’nın Saratov ili Dergaçi ilçesine bağlı Timonino köyünde yaşayan Kürtler, Türk devletinin saldırılarını kınamak için bir eylem yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu bir flama, KCK, KJK, YPG ve Komalên Ciwan bayrakları ile köyde bir basın açıklaması yapan köy sakinleri, Türk devletinin artan saldırılarına tepki gösterdi.

Protestocular adına konuşan Dergaçi ilçesinin Kürt Ulusal-Kültürel Otonomi Başkanı İsmail Yusubov, Türk devletinin geliştirdiği saldırıların bir konsept çerçevesinde yapıldığını ve bu konseptin 1999’da Öcalan’a karşı uygulanan uluslararası komplonun yeniden canlandırılması girişimi olduğunu belirtti.

Yusubov, bu saldırıların Kürt halkının kazanımlarının yok etmek amacıyla yapıldığı ve Kürt halkının ancak birleşerek buna karşı koyabileceğini vurguladı.

Mayıs ayı sonunda Türk hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin’i de anan Yusubov, işbirliğine son verilmesini isterken, uluslararası toplumu da Kürtlere yönelik saldırılar karşısında sessizliğini bozmaya çağırdı.

İsmail Yusubov, Rusya başta olmak üzere AB, ABD ve uluslararası insan hakları örgütlerinden Türk devletinin bu saldırılarına karşı tavır belirlemelerini ve acil harekete geçmelerini istedi.