Türk askeri dayanışma minibüsünü yaktı
Türk askeri dayanışma minibüsünü yaktı
Türk askeri dayanışma minibüsünü yaktı
Suruç ilçesindeki Devşen-Betxê köyleri arasında sınırın sıfır noktasında nöbet tutan halka saldıran askerlerin Kobanê direnişine destek vermek için Mardin Nusaybin’den gelen minibüsü yaktı. Minibüsün içindekiler canlarını zor kurtardı
ANF’ye konuşan ve olaya bizzat tanıklık eden İbrahim Halil Bozkurt isimli yurttaş, insanların yanmaktan son anda kurtulurken, minibüsün ise kül olduğuna dikkat çekti.
İNSANLAR YANMAKTAN SON ANDA KURTULDU
Ortada hiçbir sorun yokken askerin birden bire nöbet tutan halka gaz bombalarıyla saldırmaya anlatan Bozkurt, “Her yer gaz oldu. Göz gözü görmüyordu. Ortalık birden karıştı. Bende de gazdan kaçarken araba sığındım. Askerlerin bu saldırısına nöbet tutan gençler de taş ile havai fişek ile karşılık veriyordu” diye anlatıyor. Olay yerinde bir kilometre uzaklaştığında bu kez askerin Kobanê ‘ye destek için Nusaybin’den gelen içi insan dolu bir minibüsünü hedef aldığına tanıklık ettiğini aktaran Bozkurt, askerlerin onlarca insanın mahsur kaldığı minibüsü hem taş hem gaz bombası yağmuruna tutan askerin minibüsün alev almasına neden olduğuna dikkat çekti. Bozkurt, “ İnsanlar panik haline kendini minibüsten attı. Bazılarının çantası yanmıştı. Onları zor bela arabama atıp DBP Suruç İlçe binasına getirdim” dedi.
Minibüsün kül olmuş halini gösteren Bozkurt, Kürt halkına bir taraftan IŞİD çetelerinin diğer bir taraftan ise T.C askerlerinin saldırdığını vurgulayarak, devletin Kobanê ile dayanışmaya gelen tahammül edemediğine işaret etti.
Öte yandan minibüsün yanmasına neden olan askerin ayrıca bir sivil aracı da hedef aldığı bildirildi. Konuştuğumuz Resul Oral, asker tarafından ateşlenen gaz bombalarının bir aracın aka koltuğuna isabet etmesiyle arabanın arka tarafından alev alarak yandığını aktardı.