'Türk devletine karşı acilen harekete geçelim'

Rojava Enternasyonalist Komünü, RiseUp4Rojava-Ağı Koordinasyonu, Garê'ye saldıran Türk devletine karşı acilen harekete geçmeye çağırdı, "Birlikte Türk faşizmini eziyoruz ve devrimi savunuyoruz" dedi.

Rojava Enternasyonalist Komünü, RiseUp4Rojava-Ağı Koordinasyonu, Türk devletinin Garê bölgesine dönük saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bir yanda Özerk Şengal Yönetimi’ne karşı Hewlêr-Bağdat anlaşması yapıldı ve kısmen hayata geçirildi, bir diğer yandan da KDP ve Barzani’nin Gulan güçleri ve Roj peşmergeleri diye adlandırdıkları özel orduları, Rojava ile olan sınırları tahkim etmek ve kontrol noktaları ve garnizonlar kurmak suretiyle, Medya Savunma Alanları ve çevresindeki gerilla bölgelerini çembere almak için kullanıldı. Özellikle de şu anda faşistler ve dirençli gerilla güçleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Garê bölgesi, KDP güçleri tarafından çembere alındı ve istila edildi" denildi.

'DEVRİM HEDEF ALINIYOR'

Türk devletinin Güney Kürdistan’ın içlerine doğru ilerlemeyi, Güney ve Kuzey Kürdistan arasında tampon bölge kurmayı ve gerillaya ağır darbeler vurmayı hedeflediğinin belirtildiği açıklamada, "Garê’ye dönük her saldırı herkes tarafından devrimin bütününe yöneltilmiş bir saldırı ve hepimize yönelik ciddi bir tehdit olarak algılanmalıdır. Efrîn’in işgali, Serêkaniyê ve Girê Spî’nin işgali, Rojava’ya ya da Şengal’e dönük yeni bir operasyon ya da Garê’nin işgali arasında hiçbir fark yoktur. Garê dağlarına saldırının asıl hedefinde devrim ve bölgedeki anti-faşist direniş vardır" diye kaydedildi.

'ETKİN OLALIM, FAŞİZMİ EZELİM'

Rojava Enternasyonalist Komünü, RiseUp4Rojava-Ağı Koordinasyonu, şu çağrıyı yaptı:

"Herkesi etkin olmaya ve acilen eyleme geçmeye çağırıyoruz!
Bizim tarafımızdan hazırlanan, Türk devletinin, onun bölgesel ve uluslararası işbirlikçilerinin konumlarını bulabileceğiniz, 'hedef haritası'nı inceleyin ve yaratıcı olun: Blokaj, düzen bozma, ve işgal inisiyatifinizi ve eylemliklerinizi sokaklarda, caddelerde çoğaltın!
Birlikte faşizme ve işgale direniyoruz! Birlikte Türk faşizmini eziyoruz ve devrimi savunuyoruz!"