Mehtap Sakinci: 64 aydır öfkeliyiz

10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci, " 64 aydır öfkeliyiz. Bu ülkenin tarihi katliamlarla dolu. Biz katliamlara topyekun savaş açan ve karşısında olan insanlarız.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), Ankara Gar Katliamı'nın yaşandığı Demokrasi Meydanı'nda anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte katledilenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldı. 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci, adalet şiarıyla gittikleri mahkeme salonlarından hala adalet adına bir şey görmediklerini belirtti.
Katliamın 64. ayı olduğunu ve bu süreçte mücadele etmenin önemini herkese gösterdiklerini söyleyen Sakinci, şöyle dedi: "Biz herkese bir mücadelenin ne kadar ileriye götürülebileceğinin gösterdik. 64 aydır öfkeliyiz. Bu ülkenin tarihi katliamlarla dolu. Biz katliamlara topyekun savaş açan ve karşısında olan insanlarız. Bize bir şey olmasaydı da biz canlarımızı kaybetmiş olmasaydık da katliamlara karşı gelenlerin bir parçası olmaya devam edecektik."

'DURUŞMAYA HALKIMIZIN KATILIMINI BEKLİYORUZ'

“Davada ilk defa bir sanığın ‘insanlığa karşı suç’ üzerinden yargılandığı bir süreç var” diyen Sakinci, şunları da ifade etti:
"Davada yargılanan 36 sanıktan 19’u yakın bir süreçte istinaftan cezalar aldığı bir süreç yaşadık. Geriye kalan firarilerin boş sanık sandalyeleri ile yargılanmaları devam ediyor. Türkiye'de ilk defa insanlığa karşı suç işlemekten bir firari sanık yargılandı. Yıllardır birçok katliamın bu kapsamda yargılanmasını istiyorduk. Bir firari sanığın bunla yargılanması yetmese de bunun ileride tüm davalarda gerçekleşmesini istiyoruz. Bu süreçte mahkeme heyeti değişti. Değişen heyetle 10 Mart'ta görülecek ilk davaya halkımızın katılımını bekliyoruz."