Tutsak aileler adalet arayışında yer almaya çağırdı

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için İzmir’de Adalet Nöbeti tutan aileler, herkesi adalet arayışında yer almaya çağırdı.

Tutsak yakınlarını Adalet Nöbeti’nin 85’inci gününü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Danışma Bürosu’nda sürdürdü.

Ailelere DBP ve EGE TUHAYDER üyeleri destek verdi. Nöbet eylemi sırasında bir konuşma yapan DBP Ege Bölge Eş Temsilcisi Yahya Gezer, cezaevlerinde yıllardır süren bir adaletsizlik, işkence ve tecrit koşullarının olduğu tepkisinde bulundu.

Gezer, “Tecrit katmerleştirilmiş ve tüm Türkiye’de halka dayatılan bir uygulama haline gelmiştir. Adalet sadece cezaevlerindekiler için değil adaletsizlikle boğuşan ve bu anlamda zulüm altında olan tüm halk için isteniyor. Hepimizin de bu adalet arayışında yer almamız ve direniş sergileme görevimiz var” dedi.

Gezer, mevcut yönetimin “faşist bir yönetim” olduğunu kaydederken, bugünkü uygulamaların 12 Eylül faşist askeri darbe döneminde de yapıldığını söyledi.

Gezer, “14 Temmuz 1982’de büyük bir ölüm orucu başlamasıyla işkencecilerin geri adım atması sonucu yaşandı. Bugün de benzeri tutum ve davranış AKP-MHP faşizmi tarafından yürütülmektedir. Yüz yıllardır süren Kürt inkarının devam ettirilmesini istiyorlar. Artık sadece Kürtlerin inkar ve imhası değil tüm devrimcilerin imhası isteniyor. Zulüm ve işkence kendi iktidarlarını sürdürebilmek içindir. Bütün dostlarımızı bu faşist yönetimin yenilmesi ve ortadan kaldırılması için mücadele davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tutsak yakını Hanım Sever ise “Cezaevinde olanların bayramını kutluyorum. Bayram bizim için bir anlam ifade etmiyor. Çocuklarımızla telefonla bile konuşmadık. Var olan haklarınız bile elimizden alınmak isteniyor. Çocuklarımız tahliye olana kadar sokaklarda olacağız. Cezaevlerindeki tecride son versinler. Bu baskı ve zulmü kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 Nöbette konuşan tutsak yakını Medine Kaymaz, “Bayramları buruk geçiyoruz. Çocuklarımız geçiriyoruz. Bunun sebebi devlettir” dedi.