Tutsak annesi: Sessizlik sürerse biz de açlık grevine başlayacağız

Açlık grevindeki tutsaklardan Edip Akyıldız’ın annesi Simaperi Akyıldız, “Kürtler ayağa kalkarsa kazanacağız" dedi. Akyıldız, iktidar ve Meclis sessizliğini sürdürürse aileler olarak açlık grevine başlayacakları uyarısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridinin kaldırılması için 104 gündür direnen DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde 321 siyasi tutsağın süresiz-dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor. Bu siyasi tutsaklardan biri olan Edip Akyıldız’ın annesi Simaperi Akyıldız, ANF'ye açıklama yaparak, 48 gündür açlık grevinde olan oğlunu sonuna kadar desteklediğini vurguladı. Leyla Güven başta olmak üzere bu ağır yükü kaldıran açlık grevindeki tüm siyasi tutsaklarla gurur duyduğunu kaydeden Anne Akyıldız, “ Hepsi birer kahramandır. Özellikle de Leyla Güven ile gurur duyuyorum, çünkü direnişiyle bir tarih yazdı. Leyla gibi bir insan daha dünyaya gelmemiştir. Kendi Önderliği üzerindeki tecridi kaldırmak için 104 gündür açlık grevinde ve tecrit kaldırılana kadar da direnişini sürdüremeye kararlı” dedi. 

‘TECRİT TÜM ÜLKEYİ SARDI'

8 çocuğundan üçü cezaevinde olan Simaperi Akyıldız, savaşın neden olduğu yıkımı en iyi bilen Kürt annelerinden. İmralı tecridinin savaşta ısrar anlamına geldiğinin altını çizen Akyıldız, barışın anahtarının İmralı’da olduğunu vurguladı. “Sayın Öcalan ile birlikte hepimiz tecrit altındayız” diyen Akyıldız, İmralı'da başlayan tecridin giderek tüm ülkeyi sardığına işaret etti. Baskı, yasak, keyfi tutuklamaların bitmek bilmediğini hatırlatan Akyıldız, kazanılmış tüm hakların zorbalıkla geri alındığına dikkat çekti. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde siyasi hükümlü olan kızı Leyla Akyıldız’ın maruz kaldığı işkenceyi örnek gösteren Akyıldız, hastanede askerler tarafından dayatılan kelepçeli muayeneye karşı çıkan kızının yerlerde sürüklenerek darp edildiğini; bileklerinin kelepçeden dolayı kesildiğini aktardı. Akyıldız, bu kötü gidişatın böyle devam edemeyeceğini söyledi.

‘DİRENİRSEK KAZANIRIZ'

Açlık grevleri konusunda üç maymunu oynayan iktidar ve Meclis'e tepki gösteren Anne Akyıldız, “Benim komşum bir gün aç kalsa ben yemek yiyemem. Şu anda Leyla Güven ile birlikte 300’den fazla insanımız açlık grevinde ama ne iktidar ne de Meclis'ten ses çıkıyor; bu resmen vicdansızlıktır” diye konuştu. Bu genel sessizlik devam ederse aileler olarak açlık grevine başlayacakları uyarısında bulunan Akyıldız, Adalet Bakanlığı’na, “Cezaevlerinde cenaze çıkmadan tecridi kaldırın” diye seslendi. “Hepimiz Leyla Güven’in yolundayız” diyen Akyıldız, artık bu çığlığın duyulmasını istedi. Akyıldız, son olarak şunları kaydetti: “Ne zamana kadar bu baskı altında yaşayacağız ? Kürt halkı kalksın, dirensin çünkü biz kazanacağız. İnşallah biz bu tecridi kıracağız ve bu AKP-MHP faşizmini yıkacağız. Leyla Güven’in dediği gibi, direne direne kazanacağız."