Uca’dan Suruç çağrısı: Sandık başından ayrılmayın!

Urfa’nın Suruç ilçesindeki birçok oy merkezinde AKP’nin silahları adamları zorla blok oy kullandırtıyor. Vali ve savcılık sessiz. HDP’li Uca, seçmenleri oy işlemi sona erene kadar sandık başında durmaya çağırdı.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve adamlarının esnafa silahlı saldırısından bu yana gerginliğin hakim olduğu Urfa’nın Suruç ilçesinde, oy kullanma işlemleri de hilelerle başladı.

Sabah erken saatlerinde AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın 300 kişilik silahlı adamı, Süleyman Şah İlk Okulu, Anadolu Lisesi, Hürriyet Lisesi, Atatürk İlk Okulu, Bilgi İlk Okulu, Gap Anadolu Lisesi olmak üzere bir çok okula saldırdı, HDP’li müşahitleri darp etti, blok ve açık oy kullandı.

Gelen bilgilere göre Urfa’nın merkez ilçesi Haliliye’ye bağlı köylerde de AKP’liler, baskıyla açık oy kullandırttı.

Hile ve baskılara tepki gösteren HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, ANF’ye verdiği demeçte AKP’nin Suruç’u pilot bölge olarak seçtiğini belirterek, bu yolsuzluklara karşı çıkmak için halka okullara gitme çağrısında bulundu.

‘SURUÇ’TA SIKINTILAR DEVAM EDİYOR’

ANF’ye konuşan Av. Sevda Çelik Özbinöl de, Urfa valisi ve savcılığı ile görüştüklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Bize seçimin güvenliğini tehdit etmemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Bunun pratikte hayat bulması ne kadar gerçek olur bilemiyorum. Şu anda olaylar durulmuş gibi olsa da sıkıntılar sürüyor. Ancak özellikle akşama doğru oy sayımı sırasında ciddi sıkıntılar yaşanacaktır.”

‘AKP TERÖR ESTERİYOR’

HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, AKP’nin Suruç’u pilot bölge olarak seçtiğini belirterek, “AKP, Suruç’u pilot bölge seçmiş. 300 silahlı adamıyla adeta ilçede terör estiriyor. Biz şu anda Suruç yolundayız. Farklı barolarında birçok avukat arkadaşımız orada. Büyük bir ilgi ve sahiplenme var. Halkımız da özellikle provokasyonlara gelmeden, iradesine sahip çıkmalı bunun için de Suruç halkımız oy kullanılan okullara akın edip, bu yolsuzluklara izin vermemeli. Oy sayımı bitene kadar okullardan ayrılmamalıyız.”