Ýngiltere Suriye’ye askeri müdahaleye karşı

Ýngiltere Suriye’ye askeri müdahaleye karşı

Ýngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Suriye’ye karşı bir askeri operasyon peşinde olmadıklarını belirtti.

Bir ziyaret için bulunduðu Pakistan’da açıklamalarda bulunan Hague “Suriye’de herhangi bir yabancı askeri müdahale peşinde deðiliz. Suriye konusunun, Libya’dakine benzer bir yaklaşım içinde düşünülmemesi gerektiðini düşünüyorum” dedi.

Suriye’ye olası bir askeri müdahalenin şiddeti tırmandıracaðını ve Suriye halkı için daha fazla sıkıntı oluşturacaðını belirten Hague, “Tüm çabamız Suriye’de barışçıl bir çözümle huzuru saðlamaktır” ifadelerini kullandı.

Rusya ve Çin baştan beri askeri müdahaleye karşı dururken Ýngiltere ve Almanya’nın son iki günde Suriye’ye askeri müdahale seçeneðini dışlayan açıklamalar yapması dikkat çekti. Dün de Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ülkesinin Suriye’de sorunların barışçıl şekilde çözülmesini istediðini söylemişti.