Valiler AKP'nin seçimi kazanması için her şeyi yapıyor

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, her gün AKP'lilerle bir araya geliyor ve fırsat buldukça HDP'ye karşı mücadele çağrısı yapıyor! İhaleler de valinin aracılığıyla AKP'lilere veriliyor.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun yerine vali olarak atanan Mehmet Emin Bilmez, 22 kez AKP'lilerle bir araya geldi. Son bir hafta içinde ise Gürpınar ve Saray'da muhtarlarla bir araya gelerek, 'Sadakatle devlete bağlılık'  talimatı vermiş ve  HDP'ye karşı mücadele etmelerini istemişti.

Dışarıda AKP'lilerle bir araya gelen Van Valisi Bilmez, makamında ise sürekli AKP'lileri ağırladı. AKP il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları ve Belediye Başkan Adayı Necdet Takva da Vali Bilmez'i yalnız bırakmadı.

Özellikle AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu hemen her yerde Valiye eşlik ediyor.

SARISAÇ: AKP-MHP'NİN MEMURU!

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ise konuya ilişkin şunları söyledi:

"Kendisine 'AKP Van Valisi' dersek daha doğru olur. Tarafsızlığı zaten hiç olmadı. 'Tarafsızlığını yitirdi' diye bir tabir dahi kullanamıyoruz. Geldiği günden bu yana taraflı faaliyet yürütüyor. Halk tarafından seçilmediği için tarafsız olması bekleniyor. AKP hükümeti Valileri il başkanına çevirdi. Bundan önceki Van Valisi Trabzon'a aday olarak atandı. Valiler ve kayyumlar tamamen AKP adına çalıştılar. Van'ın ihaleleri vali talimatıyla AKP'lilere verildi. Kayyumlar AKP'nin belediye başkanı olarak da çalıştılar. AKP-MHP'nin memurları!"